as. dr. KLEMEN POHAR, LL.M. - MLC

as. dr. KLEMEN POHAR, LL.M.

Področje:Pravo

E-pošta:klemen.pohar@gmail.com

Trenutni položaj: Opravlja funkcijo direktorja in strokovnega vodje Pravnega inštituta Narus

Univerzitetna izobrazba:

Doktor pravnih znanosti (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 2015), Master of Laws (Univerza v Hannovru, Pravna fakulteta, 2014), univerzitetni diplomirani pravnik (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 2010).

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja

Klemen Pohar je leta 2010 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani. Po diplomi je na isti fakulteti vpisal doktorski študij, smer gospodarsko pravo, ki ga je z odliko zaključil leta 2015. Poleg študija v Sloveniji je študiral tudi na Gottfried Wilhelm Leibniz univerzi v Hannovru, kjer je študij zaključil z odliko (magna cum laude) in pridobil naziv Master of Laws (LL.M.). V okviru študija na univerzi v Hannovru je en semester opravil v Združenem kraljestvu, na univerzi v Edinburgu.

Med študijem je pridobival izkušnje kot pravni svetovalec na področjih prava javnih naročil, prava javno-zasebnih partnerstev, prava koncesij, informacijskega prava ter prava intelektualne lastnine. Poleg tega je sodeloval pri pripravi slovenskega nacionalnega poročila v zunanji oceni Uredbe (ES) št. 1346/2000 o postopkih v primeru insolventnosti. Je avtor znanstvenih in strokovnih člankov na raznih pravnih področjih. Zaposlen je bil kot pravni svetovalec v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o., kjer se ukvarja pretežno s pravom javnih naročil, pravom javno-zasebnih partnerstev, pravom koncesij, upravnim pravom in gospodarskim pravom. Trenutno pa opravlja funkcijo direktorja in strokovnega vodje Pravnega inštituta Narus.

Objave/publikacije:

Seznam objavljenih del je dostopen na spletnem naslovu. 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis