doc. dr. BLAŽ KOVAČIČ MLINAR - MLC

doc. dr. BLAŽ KOVAČIČ MLINAR

Področje:Pravo

E-pošta:blaz.kovacic@kovacic-mlinar.si

Trenutni položaj: Odvetnik v odvetniški družbi Kovačič in Mlinar, Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo)

Univerzitetna izobrazba:

Doktor kazenskopravnih znanosti (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, 2005, naslov doktorske disertacije: “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka”), pravniški državni izpit – 2005, univerzitetni diplomirani pravnik (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, 1998, naslov njegove diplomske naloge je “Varstvo zasebnosti v okviru Evropske konvencije o človekovih pravicah”).

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Po diplomiranju, v letih 1998 do 2003, je bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Leta 2005 se je po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka” na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom prof. dr. Zvonka Fišerja.

V letih 2006 do 2008 je bil dopolnilno zaposlen tudi na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani kot vodja raziskave “Dokazni standardi v kazenskem postopku”.

Leta 2011 je pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je član delovne skupine za pripravo novega Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) pri Ministrstvu za pravosodje in predavatelj predmeta “Kazensko in kaznovalno pravo” na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis