doc. dr. LIDIJA ROBNIK

Področje:Management

E-pošta:lidija.robnik@triera.net

GSM: 00 386 51 308-674
Naslov: Aškerčeva 20, 2000 Maribor, Slovenija

Trenutni položaj:
Samostojna podjetnica in zasebna višja predavateljica na višjih in visokih šolah ter fakultetah

Univerzitetna izobrazba:
Doktorica znanosti managementa (Univerza na Primorskem, Fakulteta za management Koper 2015), magistica poslovne politike in organiziranja (UNI Maribor, Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor, 1982), diplomirana ekonomistka (UNI Maribor, Visoka ekonomko-komercialna šola v Maribroru, 1988).

 

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Raziskuje vlogo in pomen tveganega kapitala pri financiranju in razvojno.- inovativnih podjetij

Izvaja najrazličnejše seminarje, šole in delavnice s področja financ, računovodstva in davkov na področju Slovenije za zasebni in javni sektor, kjer povezuje teorijo s prakso.

Sodeluje z Gospodarsko zbornico Slovenijo in Obrtno zbornico Sloveniji na področju izobraževanj in svetovanj njihovim članom.

Zaposlena je bila v Mariborski livarni Maribor d. o. o., kjer je opravljala dela vodja finančne službe od leta 1990 – 1991, od leta 1991 – 1996 sem vodja finančno-računovodske službe v družbi Armal d.o.o.

Od leta 1996 do 1997 je bila zaposlena v Probanki, d. d. Maribor na delovnem mestu pomočnica direktorice direkcije globalnih financ.

Od leta 1997 do 2003 je bila zaposlena v Cestnem podjetju Maribor družbi za gradnjo in vzdrževanje cest, d. d., Maribor, na delovnem mestu direktorica finančno-računovodskega področja, Od leta 2003 naprej je samostojna podjetnica in zasebna predavateljica na višjih in visokih šolah ter fakultetah za področje financ, računovodstva in davkov.

S strani pristojnih ministrstev je razvrščena v razvid samostojnih zasebnih predavateljev.

Strokovno in organizacijsko delo: :

Sodeluje in predstavlja znanstvene in strokovne referate s področja računovodstva, davkov in poslovnih financ na različnih strokovnih in znanstvenih konferencah. Izdala je že nekaj samostojnih knjig, priročnikov ter znanstvenih ter strokovnih člankov.

Ima licenco za članico državne komisije za preverjanje znanj Nacionalnih poklicnih kvalifikacij (računovodja, knjigovodja).

Nagrade in priznanja:

Leta 2002 je dobila priznanje s strani Agencije za poslovne raziskave za eno najuspešnejših podjetnikov v letu 2002.

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu: http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20160125190751-A1014883.html

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis