pred. mag. MIHA ROZMAN, dipl. ing. - MLC

pred. mag. MIHA ROZMAN, dipl. ing.

Področje:Management

E-pošta:miharo68@gmail.com

GSM: 00386 41 541 404

Naslov: Jakopičeva 12, 1230Domžale, Slovenija

 

Trenutni položaj:

Pomočnik glavnega izvršnega direktorja za kapitalske naložbe v Avtotehna d.d.; direktor v Iteks d.o.o.; likvidacijski upravitelj v Repro MS 03 d.o.o. – v likvidaciji

 

Univerzitetna izobrazba:

Magister poslovodenja in organizacije (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta, 1998); diplomirani inženir računalništva (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko in računalništvo, 1993)

 

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

 

Področje raziskovanja je povezano predvsem s področji, na katerih je v podjetju konkretno deloval in zanje odgovarjal. Tako je raziskoval področje kontrolinga, kjer se je ukvarjal zlasti s sistemom in metodologijo strateškega in letnega planiranja ter kontroliranjem teh planov. Obenem se je ukvarjal s problematiko implementacije strateških in letnih planov ter kontrole celotnega poslovanja. Raziskoval je tudi sistem uravnoteženih kazalnikov uspešnosti poslovanja.  V zadnjem času raziskuje predvsem krizni management in načine reševanja in vodenja podjetij v krizi. Prav tako pa tudi povezovanje strateških planov in projektov

S svojimi prispevki je sodeloval na raznih posvetovanjih, zlasti v povezavi s projektnim managementom. O temah s področja informatike, financ in managementa je izvajal predavanja v sklopu internih izobraževanj v Skupini Avtotehna. Ob rednem delu je občasno tudi predaval v sodelovanju z GeaCollege, GV Izobraževanje, CISEF, Tecos in Socius, predvsem o temah s področij strateškega in projektnega managementa.

 

Strokovno in organizacijsko delo: 

 

V Avtotehni je deloval kot svetovalec uprave za organizacijo, odgovoren za implementacijo organizacijskih rešitev za upravljanje in management odvisnih družb. Kot direktor Sektorja za ekonomiko in organizacijo ter kasneje pomočnik direktorja za kontroling je vzpostavil enoten sistem letnega planiranja in kontrole. Poenotil je proces strateškega planiranja in vodil projekte izdelave strateških planov v skupini družb. Kot pomočnik glavnega izvršnega direktorja za kapitalske naložbe je bil aktiven predvsem na področjih poslovnega in finančnega prestrukturiranja ter prodaje in združitev podjetij.

V več kot 20 letih v gospodarstvu je v različnih vlogah sodeloval pri projektih s področij informacijske tehnologije, poslovnega in finančnega prestrukturiranja podjetij, nakupov, prodaj in združitev podjetij. Vodil je projekte izdelave strateških planov v skupini podjetij, pripravljal poslovne in investicijske načrte ter analiziral poslovanje podjetij.

Je IPMA certificiran projektni manager – nivo C.

 

Članstvo v strokovnih združenjih:

 

Slovensko združenje za projektni management

Društvo slovenska akademija za management

 

Nagrade in priznanja: 

1. A distinction for the excellent success achieved in the postgraduate study of MBA

 

Objave/publikacije:

 

Objavljena dela so dostopna na spletnih naslovih:

http://sam-d.si/upload/content/IM_2015_01.pdf

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis