red. prof. dr. SREČKO DEVJAK - MLC

red. prof. dr. SREČKO DEVJAK

Področje:Kvantitativne analize v upravi

E-pošta:s.devjak@gmail.com

Srečko Devjak je več kot dvajsetletne izkušnje s področja kvantitativnih analiz pridobil kot svetovalec na osrednjih slovenskih svetovalnih inštitutih ter podjetjih s področja ekonomike in organizacije v podjetništvu. Po letu 1992 je bil do leta 2013 zaposlen na Univerzi v Ljubljani kot visokošolski učitelj za področje kvantitativnih analiz in optimizacij. Vrsto let je bil dekan in prodekan na Fakulteti za upravo, kjer se je osredotočil na področje managementa, kakovosti in partnerstva visokošolskih institucij. Kot gostujoči predavatelj predava na različnih evropskih univerzah in inštitutih.

GSM: 00 386 41 736 899
Naslov: Cereja 11, 1315 Velike Lašče, Slovenija

Trenutni položaj:

Redni profesor za kvantitativne analize v upravi, dekan MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana

Univerzitetna izobrazba:

Doktor informacijsko-upravljavskih znanosti (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta, 1987), magister operacijskih raziskav (UNI Ljubljana, Ekonomska fakulteta, 1975), profesor matematike in fizike (UNI Ljubljana, Fakulteta za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za matematiko, 1971)

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Raziskuje metodologijo proučevanja ekonomičnosti, učinkovitosti, uspešnosti ter kakovosti z vidika managementa profitnih in neprofitnih organizacij. Raziskuje uporabo metod operacijskega raziskovanja pri optimiziranju procesov in struktur.

Znanstveno deluje v raziskovalnih timih tako v domačih kot mednarodnih ustanovah, kot so: Polytechnic Institute of Bragança (IPB), Portugal; University of Salzburg, Department of Economics and Social Sciences, Austria; University of Economics, Prague, Czech Republic; University of Bologna, Faculty of economics Forly, Italy; University of Belgrade, Faculty of organizational sciences, Serbia; University of Rijeka, Faculty of Economics, Croatia.

Na Univerzi v Ljubljani se je redno zaposlil v letu 1992 in do leta 1997 deloval na Biotehniški fakulteti, ter od 1997 do 2013 na Fakulteti za upravo. Predaval je predmete, povezane s kvantitativnimi metodami, statistiko in analizami poslovnih ali upravnih procesov. Bil je mentor ali somentor pri več doktoratih, magisterijih in diplomah.

Strokovno in organizacijsko delo: 

V obdobju od 1975 do 1993 je deloval v različnih svetovalnih organizacijah. Bilj je vodja oddelkov in projektnih timov za področje izvajanja razvojnih projektov v organizacijah, predvsem na področju nekdanje Jugoslavije.
V letih od 1993 do 2013 je bil zaposlen na Univerzi v Ljubljani kot visokošolski učitelj; prevzemal je različne strokovne in vodstvene funkcije. Od 1998 do 2005 bil prodekan za študijske zadeve ter od 2005 do 2009 dekan Fakultete za upravo.

Nagrade in priznanja:

  1. Dobitnik diplome Litteras honoris Kopaoničke škole prirodnog prava, 2007
  2. Dobitnik plakete University of Belgrade, Faculty of organizational sciences, za aktivno participacijo in podporo pri razvoju fakultete, 2008

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis