1. Promocijsko predavanje je za nami - MLC

1. Promocijsko predavanje je za nami

Včeraj, 15. marca 2022 smo na MLC Ljubljana izvedli marčevsko promocijsko predavanje, v nizu katerih potencialnim kandidatom za študij in ostalim, prestavljamo različne vsebine s področja managementa in prava. Z zanimivo in aktualno temo z naslovom Obdavčitev kriptovalut smo prisluhnili odvetniku in davčnemu svetovalcu ter kolegu, viš. pred. mag. Ivanu Kranjcu, ki nam je orisal trenutno stanje in materijo obdavčitve poslovanja s kriptovalutami na podlagi dveh zakonskih predlogov, ki sta že pripravljena. Podrobneje smo si ogledali vrste obdavčitev, definicijo virtualne valute in prejemnika dohodka iz dotičnih poslov ter s tem povezane dileme ter posebnosti omenjenih zakonskih predlogov.

Kaj se bo zgodilo z predlagano vsebino Zakona o davku od virtualnih valut po parlamentarni obravnavi, je nemogoče ugibati, je pa na tem področju odprtih kar nekaj dilem, ki jih bo potrebno razrešiti pred sprejemom zakonske materije tega področja… kot npr. je bolj primeren oz. ustrezen sistem transakcijskega davka ali sistem davka na dohodek/dobiček ali pa kako poenostaviti dokazovanje dobička/izgube v sistemu davka na dohodek/dobiček in podobno.

Kolegu, viš. pred. mag. Ivanu Kranjcu se zahvaljujemo za zanimiv prikaz tokratne teme in sodelovanje, slušateljem za udeležbo, ob tem pa vabimo vse ostale, da spremljajo dogajanje na naši spletni strani in se nam pridružijo že na našem naslednjem promocijskem predavanju – vljudno vabljeni na MLC Ljubljana.


Kripto2

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis