Analiza dejavnikov kreativnosti pri oblikovanju študija managerjev prihodnosti - MLC

Analiza dejavnikov kreativnosti pri oblikovanju študija managerjev prihodnosti

V današnjem času so spremembe edino, kar lahko z gotovostjo potrdimo. Toda spremembe prinašajo negotovost. Kako se najuspešneje spopasti z negotovostjo? Odgovor je KREATIVNOST.

Ali se kreativnosti lahko naučimo? Odgovor je pritrdilen. Ali lahko profesorji “proizvedejo” kreativne študente? Lahko in sicer tako, da jih naučijo kreativnega mišljenja. Študenti MLC Ljubljana ne bodo delali na rutinskem iskanju informacij in rutinskem reševanju problemov. Morali bodo oblikovati nove, dinamične odnose in morali bodo biti sposobni reševati nove izzive z napredno tehnologijo. Kreativnost, inovativnost, kritično mišljenje in reševanje problemov so kompetence, ki so bistvene za prihodnjo delovno silo. Dobro razvite kompetence kreativnosti bodo vodile do sprememb v prihodnosti in hkrati omogočile posameznikom prebroditi strah pred izzivi in neznanim.

Strokovnjaki poudarjajo, da management kreativnosti ne sme biti prepuščen naključju – ugotavljajo, da je za posameznike in podjetja bolje, če imajo managerji veliko znanja s področja kreativnosti. Na MLC Ljubljana se zavedamo, da moramo kot izobraževalna institucija našim študentom omogočiti ustrezen razvoj področij, ki jih prepoznavajo kot svoje šibke točke. In eno takih področij je kreativnost.

Managerji ustvarjajo kulturo v organizaciji, ki kreativnost lahko spodbuja ali zavira. Določena podjetja se zavestno odločijo in zaposlenim omogočijo čas, za delo na lastnih idejah (Google). Zgodovina podjetništva je polna primerov, ko managerji podrejene dobesedno porivajo v novosti. Med najbolj znanimi sta Edison s svojo “imposed idea quotes” in BMW s strategijo “skin or swim”. V poslovnem okolju vodi usposabljanje za ključne kompetence kreativnosti k merljivem povečanju števila novih idej, ki jih ti posamezniki predlagajo, prav tako pa te ideje prinašajo znatno finančno korist podjetju. Tega se v nekaterih podjetjih zavedajo, zato svojim zaposlenim omogočajo izobraževanje v lasnih izobraževalnih institucijah (Pixar University), podeljujejo štipendije za študij (Genetech), ne bojijo se izpostaviti mnenju in idejam zaposlenih (gospod Panke – nekdanji direktor BMW).

Ker se na MLC Ljubljana zavedamo, da so v današnjem času edina gotova stvar spremembe in je zato kreativnost ključnega pomena, smo nadaljevali lanskoletno pilotno raziskavo kreativnosti študentov MLC Ljubljana. Na podlagi raziskave je nastal članek z naslovom »The analysis of the creative factors in the formation of the study for the managers of the future«, objavljen v US-China Law Review in dosegljiv na http://www.davidpublisher.com/Home/Journal/UCLR.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Analiza dejavnikov kreativnosti

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis