Avgusta 2021 je izšla tudi knjiga z angleškim naslovom Cyber Security, Artificial Intelligence, Data Protection & the Law - MLC

Avgusta 2021 je izšla tudi knjiga z angleškim naslovom Cyber Security, Artificial Intelligence, Data Protection & the Law

Ponosni smo, da na MLC Ljubljana predstavljamo še eno zanimivo knjigo pod avtorstvom prof. dr. Marka Novaka, ki jo je soustvaril skupaj z Robertom Waltersom in drugimi. Če dobesedno prevedemo originalni naslov knjige, ki bi glasil Kibernetska varnost, umetna inteligenca, varstvo podatkov in zakonodaja, uspemo razbrati področje, ki ga zajema, saj ponuja primerjavo in nudi praktični vodnik po številnih Zakonih o varstvu podatkov – od Kanade, Kitajske pa do ZDA in Vietnama.

Umetne inteligence (AI) je danes že toliko, da jo najdemo domala na vseh področjih človeškega življenja. Pametni telefoni in tehnologija pametnega doma na primer (roboti, televizorji, hladilniki in igrače) dostopajo do naših osebnih podatkov na ravni brez primere. Zato je varnost teh podatkov vse bolj ranljiva, lahko pa tudi ogrožena. Ta knjiga preučuje vmesnik kibernetske varnosti, umetne inteligence in zaščite podatkov. Poudarja in priporoča, da se morajo regulatorji in vlade lotiti širših raziskav in reforme zakonodaje, da bodo najbolj ranljivim v skupnosti zagotovili ustrezno zaščito osebnih podatkov, obenem pa uravnotežili prihodnje koristi digitalnega gospodarstva.

Knjiga je v e-obliki na voljo tudi v Knjižnici MLC Ljubljana.

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis