Brezplačni dogodki in priložnosti za študente - MLC

Brezplačni dogodki in priložnosti za študente

BREZPLAČNI DOGODEK – »BLOCKCHAIN TEHNOLOGIJA – PARADNI KONJ SPREMEMB DRUŽBENIH VREDNOT«

Vabljeni v Inkubator Savinjske regije na brezplačni dogodek z naslovom: »Blockchain tehnologija – paradni konj sprememb družbenih vrednot«, ki bo potekal 8. novembra 2017, ob 16. uri.

Prijave na: info@inkubatorsr.si

BREZPLAČNI DOGODEK – »INTELEKTUALNA LASTNINA IN UPORABA V PRAKSI«

V Inkubatorju Savinjske regije bo 14. novembra 2017, ob 16.15 uri potekal tudi brezplačni dogodek z naslovom: »Intelektualna lastnina in uporaba v praksi«. Ozaveščenost o zaščiti intelektualne lastnine je izziv, ki ga morajo premostiti predvsem management, oddelki R&D, marketing in pravni oddelki. Pravilno upravljane pravice intelektualne lastnine omogočajo monopol na trgu ter varstvo pred nelojalno konkurenco in ponaredki.

Vstop prost!

Prijave na: info@inkubatorsr.si.

VABLJENI NA SLAVNOSTNI DOGODEK OBRTNIK LETA 2017, PODJETNIK LETA 2017, NAJSTAREJŠI OBRTNIK IN PODELITEV MOJSTRSKIH DIPLOM, BRDO PRI KRANJU

V torek, 14. novembra 2017, ob 18. uri, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, bo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila prestižna naziva Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017, razglasila bo najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta 2017 ter podelila mojstrske diplome.

Prijave in dodatne informacije: Urad predsednika OZS po telefonu: (01) 58 30 501 ali po e-pošti: urad.predsednika@ozs.si do 8. 11. 2017.

10. DNEVI PODJETNIŠTVA 2017

14. in 15. novembra 2017 ste vabljeni na 9 brezplačnih predavanj, 2 okrogli mizi in 1 ekspresno debato! 10. Dneve podjetništva 2017 v partnerstvu tudi letos organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data. Dnevi podjetništva 2017 bodo potekali v Tehnološkem parku Ljubljana, Tehnološki park 19 (stavba B), Ljubljana.

Dnevi podjetništva so brezplačni!

Dodatne informacije: tukaj.

BREZPLAČNA DELAVNICA – »NAČRTOVANJE IN ANALIZA POSLOVANJA PODJETJA«

Na Razvojni agenciji Sora so za vas pripravili brezplačno delavnico z naslovom: »Načrtovanje in analiza poslovanja podjetja”, ki bo potekala v sredo, 15. novembra 2017, od 17.00 do 19.30 ure, v prostorih Coworking centra Lokomotiva, Mestni trg 38, Škofja Loka.

Delavnica je za udeležence brezplačna. Prijave sprejemajo do petka, 10. novembra 2017 oz. do zasedbe prostih mest na Razvojni agenciji Sora, Tel: (04) 50 60 220, e-pošta: info@ra-sora.si

MLADI UPI 2017 – »KAKO SVOJE RAZISKOVALNO DELO IMPLEMENTIRATI V KOMERCIALNE NAMENE«

Sodelavci Centra za prenos tehnologij in inovacij – CTT na Institutu “Jožef Stefan” vabijo podjetne mlade, da se udeležijo podjetniškega usposabljanja Mladih raziskovalcev.

Izobraževanje bo potekalo v sredo, 22. novembra 2017, od 09:00 do 14:30, v predavalnici MPŠ, na Institutu Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana.

Izobraževanje je za vse udeležence brezplačno. Za udeležbo na izobraževanju je obvezna predhodna prijava do 10. novembra 2017 preko spletne prijavnice. Število mest je omejeno zato vas vabijo, da se čim prej prijavite na: tehnologije@ijs.si.

STARTUP WEEKEND KAMNIK

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik, Fužine 9, Kamnik, organizir že peti Startup weekend, kjer lahko z vašo poslovno idejo naredite pomemben korak naprej. Za to bodo skrbeli izkušeni predavatelji in mentorji, ki vas bodo skozi dva intenzivna dneva pripeljali do jasnega razumevanje vaše poslovne ideje. Tiste, ki bodo razvili svojo idejo do najvišje točke pa čaka lepa nagrada. Prijavite se in si rezervirajte 24. in 25. november 2017.

Najboljše ideje bodo za nagrado dobile:
• mesto: 500 EUR
• mesto: 300 EUR
• mesto: 200 EUR
zmagovalec prejme tudi:
• 3 mesece brezplačne uporabe coworking prostora;
• priložnost za predstavitev poslovne ideje na Kikštarter pospeševalniku d.o.o. za pridobitev zagonskega kapitala (začetne investicije);
• brezplačno poslovno mentorstvo v nadaljnjih korakih razvoja poslovne ideje;

Udeležba je brezplačna, a je omogočena za 10 ekip, zato pohitite s prijavo tukaj.

SPIRIT SLOVENIJA ZA SPODBUJANJE PROCESNIH IZBOLJŠAV PODJETIJ NAMENJA 1.500.000 EVROV

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v petek, 27. oktobra 2017 v Uradnem listu RS in na spletnih straneh objavila Javni razpis »Spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2017-2018«, katerega namen je izboljšati konkurenčnost podjetij preko procesnih izboljšav. V ta namen je razpisanih 1.500.000 evrov sredstev.

Kot spodbujanje procesnih izboljšav je mišljena denimo prenova poslovnih procesov, vitko poslovanje, vitki poslovni procesi, učinkovito upravljanje poslovnih procesov, poslovni procesni menedžment, t.i. dizajn menedžment ipd. Z razpisom želimo podjetja spodbuditi tudi k hitrejšemu prehodu v (S)Industrijo 4.0.

Do sredstev so upravičena mikro, mala ali srednje velika podjetja z najmanj dvema zaposlenima osebama. Podjetja lahko za posamezno operacijo prejmejo od 5.000 evrov pa do 20.000 evrov. V skladu s shemo državne pomoči lahko intenzivnost pomoči vključuje do 50 % upravičenih stroškov. Podjetja bodo lahko uveljavljala tudi stroške zunanjih izvajalcev, denimo svetovalnih storitev v zvezi z uvajanjem izboljšav poslovnih procesov.

Podjetja se lahko na razpis prijavijo do 7. decembra 2017 za letošnje leto in do 22. februarja 2018 za naslednje leto.

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 2. 11. 2017, spletna stran.


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis