Dogodki, seminarji in delavnice - MLC

Dogodki, seminarji in delavnice

BREZPLAČNI DOGODEK – »USTVARJANJE DOBREGA POSLOVNEGA STIKA S POMOČJO TEHNIKE HIPNOZE IN SAMOHIPNOZE

Slovensko društvo za nevrolingvistično programiranje vas vabi v četrtek, 7. decembra 2017, med 18. in 20. uro v NLP inkubator, kjer boste spoznali uporabo dobrega stika. Brezplačno delavnico vodi član društva SNLP, Doc. dr. Beno Arnejčič.
Obvezne so prijave po e-pošti: info@snlp.si. , saj je število mest omejeno.

BREZPLAČNI SPLETNI SEMINAR – »ALI SE MI ŠE VEDNO SPLAČA BITI NORMIRANEC? KAJ PRAVI NOVA ZAKONODAJA?«

MINIMAX vas vabi, da se udeležite brezplačnega spletnega seminarja, ki bo potekal 7. decembra 2017, ob 13. uri.
Na seminarju vam bodo predstavili:
• Kaj prinaša zakonodaja s 1. 1. 2018?
• Kdo je lahko normiranec?
• Kako izračunam, ali se mi splača?
• Kakšna je obdavčitev?
• Na kaj je potrebno paziti?
• Prikaz evidenc in obveznosti v praksi v programu Minimax.
Dodatne informacije in prijave na: http://www.minimax.si/webinar-se-mi-se-splaca-biti-normiranec/

BREZPLAČNA DELAVNICA – »OBLIKOVANJE PONUDBE ZA MEDNARODNO OKOLJE«

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s partnerji projekta EXPEDIRE (Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija) organizira brezplačno delavnico z naslovom: »Oblikovanje ponudbe za mednarodno okolje«, ki bo potekala v torek, 12. decembra 2017, s pričetkom ob 9. uri, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Poslovna oaza / 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana.
Prijava na dogodek je možna preko spletne prijavnice najkasneje do petka, 8. decembra 2017, do konca dneva. Dodatne informacije in prijave na: https://www.gzs.si/Dogodki/12-12-2017/expedire-oblikovanje-ponudbe-za-mednarodno-okolje

ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE

Erasmus za mlade podjetnike je vseevropski program izmenjave za podjetnike, ki ga je leta 2009 uvedla Evropska komisija. Program ponuja priložnosti ambicioznim oziroma novim podjetnikom za odhod v tuje evropske države, kjer lahko razvijejo svoje podjetniške sposobnosti pri vodenju manjšega podjetja skupaj z izkušenim podjetnikom.
Kdo lahko sodeluje?

Novi podjetniki in podjetniki gostitelji iz 28 držav članic EU in držav COSME (Makedonija, Islandija, Črna gora, Turčija, Albanija, Srbija, Moldavija, Bosna in Hercegovina, Armenija in Ukrajina) in podjetniki iz najbolj oddaljenih regij ter čezmorskih držav in ozemelj.
Novi podjetniki so:
• bodoči podjetniki, ki načrtujejo ustanovitev lastnega podjetja na podlagi konkretnega projekta, predstavljenega v utemeljenem poslovnem načrtu;
• novi podjetniki v prvih fazah zagona svojih podjetij (manj kot 3 leta izkušenj pri vodenju podjetja);
• ne glede na to, ali je podjetje še v načrtu ali pa že posluje, lahko s kateregakoli področja.
Podjetniki gostitelji so:
• uspešni in izkušeni podjetniki (lastniki direktorji) z vsaj 3 leti izkušenj pri vodenju mikro-, malega ali srednjega podjetja (MSP);
• lastniki MSP ali ljudje, ki so neposredno vpleteni v podjetništvo na ravni upravnega odbora MSP.
Prijavite se lahko kadarkoli.
Postopek prijave je razdeljen na 4 faze, izvajajo pa ga posredniške organizacije (lokalne kontaktne točke za program):
• kandidati se prijavijo prek spletnega registracijskega orodja: www.erasmus-entrepreneurs.eu;
• faza ujemanja – podjetniki obravnavajo načrt dejavnosti;
• sklenejo se pogodbe;
• novi podjetniki odpotujejo v tujino, da bi preživeli čas s podjetnikom gostiteljem v podjetju gostitelja.
Več informacij: www.erasmus-entrepreneurs.eu.
Vir in informacije: Enterprise Europe Network, http://een.si/

OBJAVLJEN RAZPIS ZA POVEZOVANJE ŠTUDENTOV Z GOSPODARSTVOM IN DRUŽBENIM OKOLJEM: JAVNI RAZPIS – PROJEKTNO DELO Z GOSPODARSTVOM IN NEGOSPODARSTVOM V LOKALNEM IN REGIONALNEM OKOLJU – PO KREATIVNI POTI DO ZNANJA 2017-2020

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil razpis v skupni vrednosti skoraj 7,3 milijona evrov, s katerim želi spodbuditi povezovanje visokošolskega sistema z gospodarstvom in družbenim okoljem. V razpisu Po kreativni poti do znanja 2017-2020, bodo mladi ob partnerskem sodelovanju visokošolskih zavodov z (ne)gospodarstvom pridobili konkretne in praktične izkušnje že med izobraževanjem.
Ciljna skupina: učitelji, študenti na dodiplomski in podiplomski stopnji.
Namen razpisa: Namen javnega razpisa je spodbujanje krepitve sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z okoljem (gospodarstvo, negospodarstvo), izvajanje modelov odprtega in prožnega prehajanja med izobraževanjem in gospodarstvom ter družbenim okoljem. Ob partnerskem sodelovanju visokošolskih zavodov z (ne)gospodarstvom bodo mladi pridobili konkretne in praktične izkušnje že med izobraževanjem. Partnersko sodelovanje mora predstavljati inovativen način reševanja problemov, ki prinašajo družbeno korist. Družbena korist je vse, kar presega zgolj reševanje potreb v gospodarstvu, saj rezultati prispevajo tudi k družbenemu razvoju. Mladi bodo razvijali znanja, potrebna za neposredno udejstvovanje pri uresničevanju idej, razvijali bodo podjetnost in ustvarjalnost. Z navedenimi aktivnostmi se bodo študenti opremili s kompetencami, potrebnimi za lažji prehod iz izobraževanja na trg dela. Z javnim razpisom se spodbuja vključevanje (ne)gospodarstva v pedagoški proces na visokošolskih zavodih in prenos znanj, izkušenj in dobrih praks iz visokošolskih zavodov v (ne)gospodarstvo ter prenos strokovnega znanja in razvijanje kompetenc tudi pri študentih in pri drugih osebah, ki ne bodo vključene v projekte. Medsebojna izmenjava znanj, izkušenj in dobrih praks bo prispevala k izmenjavi strokovnega in akademskega znanja, kar bo spodbudilo visokošolske zavode k posodabljanju študijskih programov in k uvajanju inovativnega pristopa k poučevanju ter k prenosu najnovejših znanstvenih spoznanj, teoretskih pristopov in metodologij z namenom neposredne aplikativne uporabe v gospodarstvu in širši družbi.
Vir in informacije: STA, 1. 12. 2017, www.sta.si
Dodatne informacije dobite na e-naslovu: pkp@sklad-kadri.si
Več informacij še na: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/javni-razpis-po-kreativni-poti-do-znanja-2017-2020/

Začenja se nova sezona vseslovenskega podjetniškega tekmovanja POPRI
Primorski tehnološki park pa začenja novo sezono vseslovenskega podjetniškega tekmovanja POPRI, ki vzpodbuja mlade k iskanju inovativnih idej. Tekmujejo v treh kategorijah – Osnovnošolci, srednješolci in študenti. Lani je tekmovalo več kot 400 študentov s 130 podjetniškimi idejami. Srednješolska zmagovalna ekipa je z idejo Medeni butik Čebela na mednarodnem tekmovanju v Združenih državah Amerike dosegla srebrno medaljo.
Tekmovalne ekipe in posamezniki morajo do 21. marca 2018 izdelati svojo podjetniško idejo in jo prijaviti v predpisani obliki.
Vir in informacije: Radio Koper, 30.11.2017, www.radiokoper.si

MLADI PODJETNIK LETA 2018

Izbor Mladi podjetnik leta je projekt Zavoda mladi podjetnik, namenjen odkrivanju talentov med mladimi podjetniki v Sloveniji. Njihove uspehe želijo predstaviti širši javnosti in tako prispevati k promociji podjetništva med podjetniki začetniki.
Zakaj naj se prijavim?
• Zmagovalec prejme laskavi naziv »Mladi podjetnik leta 2018«.
• Tekmovanje je medijsko zelo odmevno – zmagovalec sodeluje v številnih intervjujih in predstavitvah.
• Njegovo podjetje pridobi veliko medijsko podporo s strani Zavoda mladi podjetnik, o izboru poročajo vsi največji mediji v Sloveniji.
Mamljive so tudi nagrade: teh bo v letošnjem letu za preko 15 tisoč evrov, poskrbeli bodo za vse, kar potrebujete za pospešek poslovanja!
Prijavite se lahko od 1. 1. 2018 do 31. 5. 2018 (do polnoči). Poznejših prijav ne bodo upoštevali.


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis