Erasmus+ študijska izmenjava v Valenciji - MLC

Erasmus+ študijska izmenjava v Valenciji

Na Erasmus+ študijsko izmenjavo na Univerzo v Valenciji se je odpravila študentka visokošolskega programa, Maja Iršič, ki je takole podala svoje vtise o izmenjavi.

Uni Valencia

“V začetku februarja sem se v okviru študentske izmenjave Erasmus+ preselila v špansko obmorsko mesto Valencija. Dotično mesto sem izbrala predvsem zaradi lokacije, saj sem želela obnoviti svoje znanje španskega jezika, se pobliže spoznati s špansko kulturo in doživeti nepozabno izkušnjo te kulture, ki mi je že od nekdaj blizu. Tukaj so ljudje na splošno zelo sproščeni, saj je vreme večinoma sončno in veliko topleje kot v Sloveniji, tako da uživajo v vsakem trenutku, ki ga lahko preživijo zunaj. Opažam, da so tukajšnji lokalni prebivalci naklonjeni tujcem in zelo radi pomagajo, v kolikor potrebuješ pomoč pri orientaciji v mestu ali pa zgolj pri vsakodnevnih opravilih.  Seveda pa ne gre brez sangrije in valencijske paelle, ki sta najbolj okusni na glavni mestni tržnici – Mercado Central, ki se nahaja v starem mestnem jedru s prečudovito arhitekturo, ki je povečini iz 15. stoletja oziramo t.i. Zlate dobe Valencije. Kar pa se tiče samega učnega procesa, moram priznati, da se kar razlikuje od slovenskega, kar mi ne ustreza povsem, saj je potrebno veliko snovi predelati sam, brez usmeritve profesorjev. Po drugi strani pa mi odgovarja, da imamo pri vsakem predmetu delo v skupini, saj lahko na tak način spoznam tudi kolege iz drugih evropskih in neevropskih držav. Seveda pa na  Erasmus-u ne gre brez zabave in fiest!”

Valencia4

Valencia2

Valencia3

Valencia5


Valencia1 2

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis