Raziskovalni projekt Jean Monnet Module (Erasmus +): »(Multi-modalna) pravna argumentacija v sporih glede blagovnih znamk« - MLC

Raziskovalni projekt Jean Monnet Module (Erasmus +): »(Multi-modalna) pravna argumentacija v sporih glede blagovnih znamk«

MLC Ljubljana je pridobila 3 letni evropski raziskovalni projekt z naslovom »(Multi-modalna) pravna argumentacija v sporih glede blagovnih znamk«, ki se prične izvajati s februarjem 2022.

Jm Module 300x107

Prijavo projekta je pripravil red. prof. dr. Marko Novak, ki bo tudi vodja projekta, sodelovali pa bodo tudi kolegi: doc. dr. Lidija Breznik (MLC Ljubljana), izr. prof. dr. Rute Couto (Instituto Politécnico de Bragança, Portugalska), izr. prof. Susana Ferreira dos Santos (Instituto Politécnico de Bragança, Portugalska), prof. dr. Siniša Zarić (Univerza v Beogradu), prof. dr. Robert Walters (Victoria University, Melbourne), dr. Saša Sever (Sodišče EU).

Glavni namen projekta je spoznati pravno argumentacijo Splošnega sodišča EU na področju sporov glede blagovnih znamk EU, ko to odloča na podlagi tožb zoper odločbe EUIPO. Prvi del projektnih aktivnosti bodo raziskovalne narave. Pridobljeno znanje bo služilo sledenju več posameznim ciljem, kot je izboljšanje kakovosti vlog za zaščito blagovnih znamk na nacionalnem nivoju in nivoju EU, kot tudi izboljšanju njihovega managementa. Tem ciljem bomo sledili prek predavanj študentom managementa in prava kot tudi lokalnim poslovnežem, ki so prvenstveni koristniki tega projekta. Nadalje je cilj projekta pridobiti znanje s strani portugalskih izkušenj glede sporov glede blagovnih znamk, ki se rešujejo na nacionalnem nivoju, kot tudi, kako sledijo sodni praksi Splošnega sodišča EU na tem področju. Tudi srbska izkušnja s tega področja bo zanimiva s primerjalno-pravnega vidika. Vse te aktivnosti bodo vodile k pričakovanim rezultatom tega projekta, tj. oblikovanju profesionalnega okolja, ki bo prispevalo k manj tovrstnih sporov in njihovemu hitrejšemu reševanju v Sloveniji, kot tudi manj pritožbam in tožbam slovenskih strank zoper odločitve EUIPO. Skupaj z avstralskim partnerjem pa se bomo ukvarjali tudi z vse pomembnejšim področjem blagovnih znamk in kibernetske varnosti.

Glavni rezultati projekta bodo predstavljeni v obliki predavanj in delavnic (70 ur v tekočem letu), odprtega ali zaprtega tipa, ter člankov.

Na MLC Ljubljana se že veselimo začetka projektnih aktivnosti in mednarodnega sodelovanja na področju raziskovanja zanimive teme blagovnih znamk!

Logo

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis