Februarsko gostujoče predavanje MLC Ljubljana z naslovom »Management javnih zdravstvenih zavodov« - MLC

Februarsko gostujoče predavanje MLC Ljubljana z naslovom »Management javnih zdravstvenih zavodov«

V sredo, 14. februarja 2024 smo v okviru februarskega gostujočega predavanja z naslovom »Management javnih zdravstvenih zavodov« gostili izr. prof. dr. Zorana Vaupota, MBA, univ. dipl. ekon., namestnika direktorice in člana uprave za ekonomiko poslovanja v Zdravstvenem domu Ljubljana. Dr. Vaupot je  raziskovalec s področij managementa in ekonomije ter zunanji sodelavec MLC Ljubljana.

 

V uvodnem delu predavanja se je gostujoči predavatelj posvetil predstavitvi strukture javnega zdravstva v Sloveniji, virom njegovega financiranja in izdatkom za zdravstveno varstvo. Nadaljeval je z opredelitvijo osnovnih procesov managementa  z vidika izvajalcev zdravstvenih storitev in opisom pravnih podlag za njihovo delovanje v okviru javnega zdravstvenega sistema. V vsakem izmed omenjenih procesov je izpostavil nekatere običajne prakse javnih zavodov, kateri delujejo v okviru slovenskega zdravstvenega sistema in izbrana področja managerskih aktivnosti, ki njihovim vodstvom že dopuščajo sprejemanje bolj učinkovitih odločitev. Tudi z uporabo pristopov, ki še niso običajni pri managementu organizacij, katere delujejo na osnovi pravnih podlag javnega sektorja.

 

Zahvaljujemo se g. izr. prof. dr. Zoranu Vaupotu za zanimivo, poučno in predvsem praktično predavanje na MLC Ljubljana ter se veselimo nadaljnjega sodelovanja.


Zoran Vaupot

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis