Gostujoče Predavanje: Management javnih zdravstvenih zavodov - MLC

Gostujoče Predavanje: Management javnih zdravstvenih zavodov

Vabljeni na februarsko gostujoče predavanje z naslovom »Management javnih zdravstvenih zavodov«, ki ga bo v sredo, 14. februarja ob 17. uri v živo in preko ZOOM-a izvedel izr. prof. dr. Zoran Vaupot.

Predavanje je namenjeno vsem, še posebej pa tistim, ki jih zanima študij na MLC fakulteti in bi si želeli od doživeti vzdušje fakultete.

 

Predavanje Mlc Spletna Stran Februar 2024 Copy

VSEBINA PREDAVANJA

Izr. prof. dr. Zoran Vaupot bo uvodni del predavanja posvetil predstavitvi strukture javnega zdravstva v Sloveniji, virov njegovega financiranja in izdatkov za zdravstveno varstvo. Nadaljeval bo z opredelitvijo osnovnih procesov managementa  z vidika izvajalcev zdravstvenih storitev in opisom pravnih podlag za njihovo delovanje v okviru javnega zdravstvenega sistema. V vsakem izmed omenjenih procesov bo izpostavil nekatere običajne prakse javnih zavodov, kateri delujejo v okviru slovenskega zdravstvenega sistema in izbrana področja managerskih aktivnosti, ki njihovim vodstvom že dopuščajo sprejemanje bolj učinkovitih odločitev. Tudi z uporabo pristopov, ki še niso običajni pri managementu organizacij, katere delujejo na osnovi pravnih podlag javnega sektorja.

O predavatelju

 

Vaupot Zadnja Za Objavo Krog Zlat

Izr. prof. dr. Zoran Vaupot, MBA, univ. dipl. ekon. je raziskovalec s področij management in ekonomija ter zunanji sodelavec MLC Ljubljana.

Leta 1991 je dobil priložnost voditi projekt ustanovitve prvega slovenskega podjetja v Franciji po osamosvojitvi Slovenije in nato je v Parizu deloval do leta 1996. Po vrnitvi v domovino je 20 let delal  v gospodarstvu kot interim manager, poslovni in managerski svetovalec na slovenskih in mednarodnih projektih, predvsem na področjih managementa sprememb, internacionalizacije poslovanja, optimizaciji organiziranosti in kot trener veščin s področja managementa. Leta 2016 je stopil na akademsko pot, ko je začel šestletno sodelovanje s Fakulteto za pravo in poslovne vede iz Ljubljane, od tega pet let tudi v vlogi dekana. Junija 2021 je bil izvoljen za profesorja doktorske šole španske univerze UCV iz Valencie (Španija). Od januarja 2023 je zaposlen v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer je z junijem prevzel funkcijo namestnika direktorice in člana uprave za ekonomiko poslovanja, aktiven pa je tudi v raziskovalni skupini Inštituta za raziskave in razvoj v osnovnem zdravstvu, ki deluje v okviru ZDL.

ZAKAJ ŠTUDIRATI NA MLC LJUBLJANA?

2 Carousel Mlc

  • Visok odstotek (33%) prakse v predmetniku
  • Študijska snov je aktualna in usmerjena za digitalno prihodnost
  • Predavatelji iz prakse, poslovnega okolja in pravosodja

3 Carousel Mlc

  • Fleksibilni roki in individualni sestanki 1:1
  • Popoldanska predavanja med tednom
  • Priznanje predhodnega izobraževanja in prakse

4 Carousel Mlc

  • SAP izobraževanje in certifikat v vrednost 1600 €
  • Vsa potrdila in dodatni izpitni roki
  • Organizirane delavnice za pripravo na izpite (120 ur)

Prijave so zaprte!

Se vidimo na naslednjem dogodku :)!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis