Gostujoče predavanje odvetnice Biljane Čamber Ristić - MLC

Gostujoče predavanje odvetnice Biljane Čamber Ristić

V sredo, 20.10.2021 je na MLC Ljubljana potekalo predavanje na temo »Mobbing«, ki ga je izvedla odvetnica Biljana Čamber Ristić, strokovnjakinja za področje delovnega prava.

V uvodnem teoretičnem delu je bila predstavljena slovenska pravna ureditev trpinčenja na delovnem mestu, kar je predavateljica podkrepila z dvema primeroma sodne prakse iz katerih smo izvedeli kaj je trpinčenje na delovnem mestu, katera dejanja sodišče opredeljuje kot trpinčenje na delovnem mestu, katere predpostavke morajo biti izpolnjene za obstoj trpinčenja na delovnem mestu in za odškodninsko odgovornost delodajalca za ugotovljeno trpinčenje na delovnem mestu.

Predstavila je tudi problematiko višin dosojenih odškodnin zaradi trpinčenja na delovnem mestu, pri čemer je bilo ugotovljeno, da so odškodnine relativno nizke, dejanja, ki predstavljajo dejanje trpinčenja na delovnem mestu, pa so zelo raznolika in v različnih okoliščinah različno upoštevana. Vsaka neprijetna izkušnja na delovnem mestu ne predstavlja trpinčenja na delovnem mestu, saj mora biti za obstoj trpinčenja na delovnem mestu izkazan tudi namen, da želi akter trpinčenja določenega delavca ali skupino delavcev izločiti iz delovnega okolja.

Odvetnici Biljani Ristić se zahvaljujemo za zanimivo predavanje na MLC Ljubljana.


Biljana Ristić Mobing

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis