Gostujoče predavanje portugalskega kolege, predavatelja Paula Teixeire iz partnerske institucije IPB Braganca na MLC Ljubljana - MLC

Gostujoče predavanje portugalskega kolege, predavatelja Paula Teixeire iz partnerske institucije IPB Braganca na MLC Ljubljana

Ta teden, 6. oktobra 2021 smo na MLC Ljubljana gostili g. Paula Teixeiro, ki je predavatelj s področja prava na partnerski instituciji IPB Braganca na Portugalskem. Predavanje z naslovom »The changes in the legal regime of divorce« je potekalo v angleškem jeziku. Kot sporoča že sam naslov predavanja, je bilo govora o razlogih za pravdno ločitev, ki so lahko objektive ali subjektivne narave, ugotavljanju krivde za nastop ločitvenega postopka, razdelitvi premoženja in podobno. V portugalski pravni zakonodaji s področja zakonske zveze in njene prekinitve še vedno ostajata dve vrsti ločitev: ločitev, do katere pride na podlagi medsebojnega soglasja in druga, kjer enostavno tega soglasja ni.

Na praktičnem primeru smo si ogledali tudi prikaz patrimonialnega režima razdelitve skupnega premoženja ter se seznanili s štirimi glavnimi spremembami področne zakonodaje na Portugalskem. G. Paulu Teixeiri se zahvaljujemo za kratek obisk na MLC Ljubljana in se veselimo snidenja!

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis