Gostujoče predavanje: Poseg v osebnostne pravice z mediji - MLC

Gostujoče predavanje: Poseg v osebnostne pravice z mediji

Dr. Marko Petek vam bo na tokratnem gostujočem predavanju, ki bo v ponedeljek, 15. aprila 2019 ob 17.00 uri na MLC Ljubljana pojasnil razmerje ali bolje rečeno nasprotja, do katerih prihaja med ustavno varovanimi osebnostnimi pravicami na eni strani (pravica do zasebnosti, pravica do dostojanstva, pravica do dobrega imena in časti) in mediji, ki imajo pravico obveščati javnost, na drugi strani. Kaj se zgodi, ko pride do prekoračitve in se poseže v osebnostne pravice posameznika?

V današnjem času igra veliko vlogo tudi t. i. rumeni tisk, v katerem se pojavi največ primerov  prekoračitve, pa vendarle je še vedno najbolj prodajan in bran! Če dobro pomislimo, gre za »brez prave vrednosti«, pa vendarle udarne novice, katerih namen je predvsem zadovoljevati zvedavo javnost. In nenazadnje: na spletu potujejo novice dandanes že s svetlobno hitrostjo – ko so enkrat tam, pa jih ni moč več ustaviti! Kako je s posegi v omenjene pravice na spletu?

Vsebina predavanja:
  • pojem medijev in njihova zgodovina,
  • posamezne osebnostne pravice (pravica do zasebnosti, pravica do dostojanstva,…),
  • pravica do zasebnosti v koliziji s pravico do obveščenosti javnosti,
  • poročanje o žrtvah in storilcih kaznivih dejanj na omenjenem področju,
  • kratek kazensko – pravni pregled posegov v zgoraj navedene osebnostne pravice in
  • predstavitev zanimivih primerov iz prakse.
Prijave sprejemamo na info@mlcljubljana.com
Vljudno vabljeni!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis