Gostujoče predavanje prof. dr. Mirka Pejanovića - MLC

Gostujoče predavanje prof. dr. Mirka Pejanovića

Gostujoče predavanje prof. dr. Mirka Pejanovića z naslovom Socialno – ekonomski in politični razvoj Bosne in Hercegovine v obdobju po sprejetju Daytonskega sporazuma (1996 – 2020) na MLC Ljubljana

 

V sredo, 8. januarja 2020 smo na MLC Ljubljana gostili predavatelja, prof. dr. Mirka Pejanovića, znanega bosansko – hercegovskega politika in akademskega profesorja. Predstavil se nam je s predavanjem z naslovom Socialno – ekonomski in politični razvoj Bosne in Hercegovine v obdobju po sprejetju Daytonskega sporazuma (1996 – 2020) in v več točkah pojasnil stanje v njihovi državi po vojni, končani leta 1995. Daytonski sporazum je namreč mirovni sporazum, ki so ga sprte strani z ozemlja bivše SFRJ novembra 1995 podpisale v ameriškem mestu Dayton v zvezni državi Ohio, ter z njim končale vojno v Bosni in Hercegovini ter odločile o njeni prihodnosti. Tako smo izvedeli več o političnem dogajanju, o gospodarskem sodelovanju Bosne in Hercegovine z drugimi državami in predvsem Slovenijo, njihovih pričakovanjih o članstvu v  EU in o tem, zakaj sta brezposelnost in izseljenost največja problema te države in kako jih rešujejo.

Prof. dr. Mirku Pejanoviću se zahvaljujemo za njegov prispevek, da je študentom MLC Ljubljana predstavil Bosno in Hercegovino iz prve roke in upamo, da nas obišče še kdaj.

 

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis