Gostujoče predavanje z naslovom »Brez zadreg v svet podjetništva« z direktorico AJPES - MLC

Gostujoče predavanje z naslovom »Brez zadreg v svet podjetništva« z direktorico AJPES

Včeraj, 1. decembra 2021 smo na MLC Ljubljana gostili mag. Mojco Kunšek, direktorico Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES), ki nam je predstavila temo z naslovom »Brez zadreg v svet podjetništva«. Mag. Mojca Kunšek je prejemnica nagrade Artemida za trajni prispevek k ženskemu managementu ter članica Združenja Manager. Svojo poslovno pot je gradila pretežno v gospodarstvu, AJPES vodi od leta 2013, od leta 2018 pa je tudi članica upravnega odbora Evropskega registrskega združenja (EBRA).

Predavanje je bilo zanimivo predvsem za tiste, ki jih vleče v podjetniške vode, saj so bili seznanjeni z odločitvenim diagramom pri vstopu v podjetništvo in deležniki, podrobneje so spoznali proces ustanovitve podjetja in posledice različnih vstopov. Ob tem so se srečali s temeljnimi pojmi podjetništva in globalnim vidikom slovenskega podjetništva, pravno-formalnim in davčnim vidikom bodočega podjetnika in prejeli dogovore na temeljne dileme pri tem. V zadnjem delu predavanju so si na praktičnem primeru ogledali tudi prikaz registracije s.p. in družbe z omejeno odgovornostjo, si ogledali poslovni register RS in spoznali vlogo AJPES-a pri delovanju poslovnih subjektov.

Ga. mag. Mojci Kunšek se zahvaljujemo za včerajšnje predavanje na MLC Ljubljana in ji želimo veliko izzivov pri opravljanju poslanstva in poudarjanju odgovornega vstopanja v podjetništvo. Vsem študentom, ki razmišljajo o samostojni podjetniški poti pa želimo poguma in vztrajnega dela, predvsem pa dobro podjetniško idejo in upamo, da bodo s študijem na MLC Ljubljana pridobili kar največ znanja in veščin, ki jih bodo znali uspešno uporabiti!

 


New Business Startup Graphics Concept

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis