Letošnja septembrska ekskurzija v Celovec v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo - MLC

Letošnja septembrska ekskurzija v Celovec v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo

V petek, 15. septembra 2023 smo se s skupino študentov kot vsako leto ob istem času odpravili na ekskurzijo v Celovec. Tudi tokrat smo celodnevni dogodek pripravili v sodelovanju s partnersko Slovensko gospodarsko zvezo, ki si prizadeva – med drugim – tudi za sodelovanje med izobraževalnimi in gospodarskimi organizacijami v Avstriji in Sloveniji.

Najprej smo se ustavili v Mohorjevi tiskarni, ki je bila ustanovljena leta 1871 in je kot takšna najstarejša tiskarna na Koroškem, predstavlja pa pomemben del Mohorjeve družbe, s sedežem v Celovcu. S svojim delom in skrbjo za družbeno odgovornost, so prejemniki posebnega certifikata PEFC, kar pomeni, da pri tiskanju uporabljajo le tiste vrste papirja, ki izvirajo iz predelov, kjer trajnostno gospodarijo z gozdovi. Neprestano vlagajo v nakup novih in sodobnih tiskarskih strojev, kar je poleg zadovoljnih zaposlenih, glavno vodilo za uspeh podjetja s tradicijo kot jo ima Mohorjeva tiskarna.

Ekskurzija Celovec 2023 6

Nato smo se odpeljali v podjetniški inkubator Makerspace Carinthia, kjer mladi in ambiciozni bodoči podjetniki s pomočjo souporabe strojev in drugih sredstev ter znanja zaposlenih  lahko preizkusijo svoje ideje v praksi pred vstopom na trg. Makerspace Koroška je delavnica in delovni prostor, ki obsega 1500 kvadratnih metrov površine in ima na voljo več kot 50 naprav in strojev za obdelavo tkanin, lesa, kovine, plastike in podobno, med drugim tudi sistem za rezanje z vodnim curkom in industrijski 3D tiskalnik. Stranke imajo na voljo tudi souporabo drugih prostorov in najem lastnih pisarniških zabojnikov.

Ekskurzija Celovec 2023 3

Obiskali smo tudi sedež Mohorjeve družbe v središču mesta Celovec, kjer nas je prijazno sprejel direktor družbe, g. dr. Karl Hren. Na začetku smo si ogledali kratek film o ustanovitvi, razvoju in širjenju Mohorjeve družbe, v nadaljnji predstavitvi pa smo prisluhnili razvoju številnih dejavnosti, s katerimi se družba dandanes ukvarja. Med njimi najdemo tudi dvojezično knjigarno, ki ponuja velik izbor različnih izdelkov in ne samo knjig in revij, vrtec, šolo, počitniško varstvo, dijaške domove in podobno.

Ekskurzija Celovec 2023 2

Po kosilu smo se sprehodili do razstavišča, kjer smo si v uri in pol ogledali tudi ponudbo letošnjega velikega sejma Herbstmesse, kjer se vsako leto predstavi tudi kar nekaj slovenskih ponudnikov.

Zahvaljujemo se Slovenski gospodarski zvezi in g. Niku Wakounigu za ponovno sodelovanje in odlično organizacijo, študentom pa želimo uspešno pripravo poročil in upamo, da smo tudi tokrat poskrbeli za dober  in zanimiv program jesenske ekskurzije MLC Ljubljana na  Avstrijskem Koroškem.


Ekskurzija Celovec 2023 1

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis