MLC Ljubljana na maratonu v Amsterdamu - MLC

MLC Ljubljana na maratonu v Amsterdamu

15. oktobra 2023 je naša sodelavka doc. dr. Danijela Brečko pretekla 42,195 km na maratonu v Amsterdamu in pripravila o tem kratek zapis.

Če radi tečete, je maraton v Amsterdamu prava izbira. TCS Amsterdam Maraton, kot se prireditev uradno imenuje, slovi po svoji pisani in kulturno obogateni trasi. Štartali smo na znamenitem olimpijskem stadionu, ki je bil zgrajen leta 1928 za izvedbo poletnih olimpijskih iger in, kjer je bilo prvič v zgodovini ženskam dovoljeno tekmovati v atletiki. Prečkali smo številne znamenite kanale, tekli mimo mestnih znamenitosti, kot je hiša Anne Frank, Rijksmuseum in številnih drugih ter zaključili maraton tam, kjer smo ga začeli, na Olimpijskem stadionu, ki lahko sprejme 30.000 ljudi. Na maratonu smo doživeli resnično edinstveno mestno navijaško vzdušje. Moto amsterdamskih navijačev je, da se vse težave premagujejo s smehom. Tako ni naključje, da Amsterdamski maraton privabi tisoče tekačev iz celega sveta, tako profesionalnih kot rekreativnih. Ravno na tem maratonu je bil  leta 2004 dosežen tudi slovenski državni ženski rekord v maratonu, ki pripada Heleni Javornik s časom 2: 27:33.

Amsterdam Maraton 2023 1

Amsterdam Maraton 2023 2

Letošnjega, že 47 maratona zapovrstjo  se je skupaj udeležililo preko 47.000 tekačev, od tega se nas je 16.000 podalo na najdaljšo pot, torej 42, 195 km, ostali pa so se preizkusili v polmaratonu ter teku na 8 in 5 km.

Poleg športnega tekmovanja ima TCS Amsterdam Maraton tudi dobrodelno noto. Letos so tako zbrali preko 1,1 mil sredstev za boj proti raku. Lepo je teči, da pomagaš in da presegaš tudi svoje trenutne osebne meje.

Amsterdam Maraton 2023 3

Danijeli, iskreno čestitamo za dosežek in ji želimo še veliko uspešno pretečenih kilometrov!

Amsterdam Maraton 2023 4

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis