MLC Ljubljana na ONLINE Konferenci Vodenje za dvig organizacijske energije 2021

V torek, 7. decembra 2021 smo se s študenti MLC Ljubljana odzvali povabilu na letošnjo konferenco v okviru vsakoletnega projekta Organizacijska energija, ki pa je tokrat potekala ONLINE. Tri leta zapored (2017, 2018 in 2019) smo bili priča stalnemu porastu indeksa organizacijske energije v podjetjih.  V prvem letu “nove normalnosti” pa je indeks nekoliko padel. Kaj se je torej zgodilo v letu 2021?  Zagotovo kar nekaj sprememb, med drugimi tudi spremembe vrednot. Odnosi med sodelavci so postali pomembnejši kot prej, povečala se je tudi potreba po varnosti, rezultati raziskave pa kažejo tudi, da ljudje dajejo prednost stabilnosti delodajalca pred izzivnim delom in višino finančne kompenzacije… Kako pa je vse to vplivalo na kolektivno energijo?

Na letošnji konferenci Vodenje za dvig organizacijske energije so gostujoči predavatelji v ospredje postavili predvsem skrb za osebno energijo – njihov skupek je namreč vir kolektivne in v  delovnih organizacijah vir organizacijske energije. Skozi zanimiva predavanja smo spoznavali energijske potenciale človeka, njegove zmožnosti usmerjanja energije ter preizkusili izbrane praktične pristope za boljše ravnanje z lastno, to je osebno energijo. Na koncu dogodka pa nam je vodja projekta Organizacijska energija, doc. dr. Danijela Brečko, ki je tudi članica naše akademske skupnosti predstavila in pojasnila rezultate merjenja organizacijske energije 2020 ter poudarila nekatere dobre prakse v slovenskih podjetjih. Letos je dober indeks organizacijske energije izkazalo kar šest organizacij, ki so jim na dogodku slavnostno podelili certifikate Dobra organizacijska energija. Certifikate so tako prejeli: AJPES,  AQUASYSTEMS d.o.o., DEWESOFT, d.o.o., RLS merilna tehnika d.o.o., SIQ – Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje in STO – Slovenska turistična organizacija.  Zmagovalec izbora 2020, to je organizacije oziroma podjetja z   najvišjim indeksom organizacijske energije, pa je podjetje RLS, merilna tehnika d.o.o.

Vodenje Za Dvig Organizacijske Energije 2021 1 600x300

Iskrene čestitke vsem prejemnikom letošnjih certifikatov, vodji projekta Organizacijska energija, dr. Danijeli Brečko pa iskrena hvala za povabilo, da smo lahko uživali skupaj z vami v dobri organizacijski energiji tega decembrskega dne!


Team1

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis