Navigacija davčne skladnosti v dobi digitalne preobrazbe z uporabo SAP-a - MLC

Navigacija davčne skladnosti v dobi digitalne preobrazbe z uporabo SAP-a

Davčni organi in vlade nenehno spreminjajo zahteve za podjetja, da zmanjšajo davčne vrzeli in povečajo učinkovitost pobiranja davkov. To pomeni večjo potrebo po davčnih podatkih, pri čemer davčni organi spreminjajo načine dostopa in revizije. V nekaterih primerih celo izdajajo končne račune, kar jim omogoča vpogled v transakcije pred davčnim oddelkom. Samopostrežne rešitve v oblaku postajajo ključne za davčne transformacije, vendar pa bo to zahtevalo tudi večje znanje s področja tehnologije in poslovanja, kar bo preoblikovalo prihodnost davčne skladnosti.

Medtem ko podjetja po vsem svetu sprejemajo dobo digitalizacije, se okolje davčne skladnosti močno spreminja. Od prihoda novih poslovnih modelov do vse bolj digitalnih davčnih pobud vlad, je ostati skladen z davčnimi predpisi postalo bolj zapleteno kot kadar koli prej.

Oblasti se aktivno vključujejo v poslovne transakcije, motijo tradicionalne procese in pridobivajo nadzor nad tokovi fakturiranja, da bi učinkovito preprečile davčno utajo. Ta premik jim omogoča avtomatizacijo revizij in celo samodejno izpolnjevanje davčnih obrazcev, kar predstavlja pomemben odmik od tradicionalnih metod izvrševanja davkov. Poleg tega povečanje prizadevanj za trajnost in predpisi o podnebnih spremembah dodajajo še eno raven kompleksnosti davčni skladnosti.

V luči teh razvijajočih se izzivov SAP izstopa kot zagotovilo, ki podjetjem ponuja orodja, potrebna za učinkovito navigacijo skozi zapletenost skladnosti. Z razumevanjem spreminjajočega se davčnega okolja lahko organizacije izkoristijo SAP rešitve za poenostavitev procesov skladnosti in poganjanje avtomatizacije, s čimer izkoristijo nastajajoče priložnosti.

SAP-ov nabor rešitev za globalno upravljanje z davki je natančno uglašen za naslavljanje sodobnih davčnih izzivov. Na primer, SAP S/4HANA Cloud zagotavlja neprimerljivo preglednost in skladnost na globalni ravni, kar omogoča podjetjem, da brez težav vključijo davčne zahteve v svoje procese. Te lokalizirane rešitve ponujajo standardizirane, vendar prilagodljive poslovne procese, ki omogočajo učinkovito upravljanje z davki od e-fakturiranja do zakonskega poročanja in splošne davčne skladnosti.

S SAP-ovo tehnologijo in strokovnostjo na voljo, podjetja lahko dosežejo večjo natančnost in agilnost pri davčni skladnosti, kar postavlja temelje za trajnostno rast in konkurenčno
prednost.

Prepoznavajoč potrebo po opremljanju davčnih strokovnjakov s potrebnim znanjem za navigacijo skozi to spreminjajoče se okolje, SAP uvaja revolucionarni tečaj: “Odklepanje davčne transformacije s SAP”. Tečaj si prizadeva opremiti strokovnjake z vpogledi, potrebnimi za razumevanje današnjega davčnega okolja in izkoriščanje transformacij, omogočenih s SAP S/4HANA, za poenostavitev skladnosti.

Od raziskovanja različnih vrst davkov do razumevanja globalnih dogajanj in njihovih poslovnih posledic, tečaj ponuja praktične strategije, osredotočene na tehnologijo SAP. Davčnim strokovnjakom ponuja neprecenljive vpoglede v najboljše prakse panoge in jim omogoča optimizacijo davčnih procesov s pomočjo najnovejših inovacij SAP.

V času, zaznamovanem s hitrimi spremembami, SAP stoji kot zvest zaveznik, ki podpira podjetja na njihovi poti do davčne skladnosti in rasti. S sodelovanjem s SAP-om in zavezanostjo stalnemu učenju lahko organizacije samozavestno navigirajo skozi zapletenosti obdavčitve in se usklajujejo z dolgoročnimi cilji v nenehno spreminjajočem se regulativnem okolju.

KAJ PA VI MENITE?
  • Kako vidite, da tehnologija oblikuje prihodnost davčne skladnosti, zlasti s rešitvami, kot je SAP?
  • Katere strategije menite, da so ključne, da podjetja ostanejo agilna in natančna pri upravljanju skladnosti s Cloud ERP?
  • Kako lahko sodelovanje z vodilnimi v industriji, kot je SAP, izboljša sposobnosti davčnih strokovnjakov pri navigaciji po spreminjajočem se davčnem okolju za trajnostno rast?
VIRI:
  • Tax transformation with cloud ERP, Deloitte, 2022, dostopno na:https://www.deloitte.com/global/en/services/tax/services/tax-transformation-cloud-erp.html
  • Navigating Tax Requirements in the Digital Era: Manage Compliance with Cloud ERP, SAP News Center, 2024, dostopno na: https://news.sap.com/2024/04/tax-transformation-in-the-digital-era-course/

Enterprise Resource Planning Holographic Interface

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis