Pravo - ne?Kaj pa Internetno pravo? - MLC

Pravo – ne?Kaj pa Internetno pravo?

Na MLC-ju bomo letos v začetku jeseni začeli s predavanji izjemno zanimivega predmeta in sicer gre za internetno pravo.

Marsikdo je prepričan, da gre za pravno vejo prihodnosti, ki je predvsem v Sloveniji, pa tudi  v mednarodnem prostoru, šele na začetku svojega razvoja, a poznavalci so prepričani, da se bo začela izjemno hitro razvijati.

Internet je namreč že prodrl v skoraj vse pore človekovega zasebnega in družbenega življenja, še toliko bolj pa to seveda velja za poslovna okolja, ki jim internet predstavlja nepogrešljivo sredstvo informacij in komunikacij. Med drugim je nepogrešljivo sredstvo prodaje, poslovnih analiz, raziskav, oglaševanja, odnosov z javnostmi, ipd.

Ker želimo biti na MLC-ju vselej v koraku s časom smo se torej odločili, da našim študentom ponudimo izjemno zanimiva predavanja na področju internetnega prava, saj smo prepričani, da jim bodo znanja in veščine iz tega področja izjemno koristila, ne glede na to, ali gre za (bodoče) podjetnike z lastnimi podjetji ali pa za menedžerje, pravnike, informatike ali svetovalce, zaposlene v podjetjih, strokovnjake na področju informacijske tehnologije,  družbenih omrežij, varstva zasebnosti, marketinga ali odnosov z javnostmi in na sploh vse, ki jih bodo ta znanja zanimala, ali bodo v njih prepoznali koristno investicijo za prihodnost.

Področje internetnega prava je prav letos postalo še bolj zanimivo, saj je maja letos začela veljati tako imenovana uredba GDPR oziroma Splošna uredba o varstvu podatkov (SUVP).

Gre za evropski pravni akt, ki neposredno zavezuje vse države članice in, ki med drugim prinaša izjemno pomembne novosti na področju varovanja zasebnosti. Tako morajo zdaj podjetja, ki nam pošiljajo komercialna obvestila, od nas pridobiti izrecna soglasja oziroma privolitve za uporabo naših osebnih podatkov. Zbiranje naših podatkov je namreč odslej dovoljeno le na podlagi naše jasne in prostovoljne (pozitivni opt-in) privolitve.

V okviru predmeta internetnega prava bomo izčrpno predstavili tudi Uredbo GDPR in področje varstva osebnih podatkov, kar pa še zdaleč ne bo vse. Spregovorili bomo tudi o sklepanju e-pogodb, o varovanju avtorskih pravic in ostalih pravic intelektualne lastnine na spletu, o pravilih (mednarodne) prodaje na spletu, o e-marketingu, o sovražnem govoru in še o marsičem.

Skratka, obetajo se vam zelo vznemirljiva in zanimivosti polna predavanja, s katerimi boste pridobili številna uporabna znanja s tega izredno aktualnega in hitro se razvijajočega pravnega področja, ki jih boste lahko s pridom uporabili na svojem obstoječem ali bodočem delovnem mestu, kot lastno referenčno prednost, ali pa celo pri graditvi mednarodne kariere.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis