Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


  Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

  *obvezna polja

  NOVO: Knjiga Upravne pogodbe

  MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana je pred kratkim izdala knjigo UPRAVNE POGODBE

  Urednik: doc. dr. Aleksij Mužina

  Avtorji: as. Žiga Rejc, mag. Marko Žvipelj, doc. dr. Aleksij Mužina,

  as. dr. Klemen Pohar, mag. Janez Tekavc, mag. Janja Ceglar

  Avtor predgovora: izr. prof. dr. Marko Novak

  Recenzenta: izr. prof. dr. Janez Čebulj, doc. dr. Luigi Varanelli

  Izdala: MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana

  1. izdaja, april 2019

   

  Opis:

  v knjigi Upravne pogodbe so se pod uredniško taktirko doc. dr. Aleksija Mužine, sicer znanega slovenskega pravnika, specialista za področje upravnega pogodbenega prava, tudi nekdanjega predsednika Državne revizijske komisije, zbrali pravniki praktiki, specialisti za področje upravnih pogodb. Pri tem so obdelali splošno naravo takšnih javno reguliranih pogodb, se posvetili pogodbi o izvedbi javnega naročila, koncesijski pogodbi, urbanistični pogodbi, razlastitveni pogodbi, pogodbi o upravljanju in razpolaganju z javnim stvarnim premoženjem ter pogodbi o prodaji in pogodbi o zakupu kmetijskega zemljišča.

  Knjiga Upravne pogodbe črpa spoznanja ne le iz bogatega teoretičnega znanja avtorjev, temveč tudi iz njihovih izkušenj ne le na teoretično-raziskovalnem področju, temveč tudi na pedagoškem in svetovalnem področju, katerega rezultat so praktične izkušnje, pridobljene s sodelovanjem pri nastajanju in formalnem oblikovanju javnopravnih razmerij na obravnavanih področjih.

  Ob pomanjkanju tovrstne literature na slovenskem pravnem knjižnem trgu, bo ta knjiga nepogrešljiv pripomoček za vsakogar, ki želi izpiliti svoje znanje na tem področju in uspešneje reševati praktične primere.   Namenjena je najrazličnejšim strokovnjakom in pravnikom, ki se želijo bolj specialno seznaniti s temi vsebinami. Obenem je pomemben učni pripomoček v pravnih in sorodnih akademskih okoljih, kjer se predava predmet Upravno pogodbeno pravo. Na takšen način bo bogato znanje avtorjev skozi njihove prispevke v knjigi uspešno preneseno na generacije študentk in študentov, prihodnjih strokovnjakov na tem področju.

  Enotna cena knjige:
  • 58 EUR (stroški pošiljanja niso vključeni)
  Informacije in naročila:

  MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

  E-naslov: info@mlcljubljana.com

  Telefonska številka: 051 664 405