Obiskali smo uspešna podjetja v Avstriji - MLC

Obiskali smo uspešna podjetja v Avstriji

V petek, 13. septembra 2019 smo se že zgodaj zjutraj odpravili v Celovec, kjer smo najprej obiskali Jesenski sejem, ki ga je letos sooblikovalo nad 500 razstavljavcev in ki je privabil dobrih 54.000 obiskovalcev.

Po ogledu sejma smo se ustavili v Makerspace Carinthia, kjer jih je sprejel poslovodja Thomas Moser. Makerspace nudi prostore, opremo in stroje za številne obrtniške poklice – od strojev za obdelavo lesa ali kovin do šivalnih strojev in sodobnih 3d-printerjev. S tem podpirajo mala podjetja pri razvijanju novih izdelkov in prototipov.

 

Po kosilu smo se odpravili še na ogled podjetja OGK Zäune v Velikovcu (Völkermarkt). Pozdravila nas je lastnica in direktorica podjetja, ga. Zdenka Pečnik Kočevar. Podjetnica, ki že sedmo let uspešno posluje z avstrijskim podjetjem se lahko sklicuje tudi na več kot 35 let uspešnega delovanja v Sloveniji – Ograje Kočevar, d.o.o. – tako da je lahko marsikaj pojasnila o velikih in malih razlikah med slovenskim in avstrijskim trgom.

Pri organiziranju ekskurzije so nam pomagali partnerji iz SGZ Celovec. Še posebej lepo se zahvaljujemo zastopnikoma SGZ, Andreju Hrenu ter Vesni Hodnik in se že veselimo naslednjega obiska!

 


Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis