Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

  • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
  • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
  • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

*obvezna polja

Obiskali smo uspešna podjetja v Avstriji

V petek, 13. septembra 2019 smo se že zgodaj zjutraj odpravili v Celovec, kjer smo najprej obiskali Jesenski sejem, ki ga je letos sooblikovalo nad 500 razstavljavcev in ki je privabil dobrih 54.000 obiskovalcev.

Po ogledu sejma smo se ustavili v Makerspace Carinthia, kjer jih je sprejel poslovodja Thomas Moser. Makerspace nudi prostore, opremo in stroje za številne obrtniške poklice – od strojev za obdelavo lesa ali kovin do šivalnih strojev in sodobnih 3d-printerjev. S tem podpirajo mala podjetja pri razvijanju novih izdelkov in prototipov.

 

Po kosilu smo se odpravili še na ogled podjetja OGK Zäune v Velikovcu (Völkermarkt). Pozdravila nas je lastnica in direktorica podjetja, ga. Zdenka Pečnik Kočevar. Podjetnica, ki že sedmo let uspešno posluje z avstrijskim podjetjem se lahko sklicuje tudi na več kot 35 let uspešnega delovanja v Sloveniji – Ograje Kočevar, d.o.o. – tako da je lahko marsikaj pojasnila o velikih in malih razlikah med slovenskim in avstrijskim trgom.

Pri organiziranju ekskurzije so nam pomagali partnerji iz SGZ Celovec. Še posebej lepo se zahvaljujemo zastopnikoma SGZ, Andreju Hrenu ter Vesni Hodnik in se že veselimo naslednjega obiska!