Obvladovanje stresa na delovnem mestu – tema današnje, tretje izobraževalne delavnice na HSE - MLC

Obvladovanje stresa na delovnem mestu – tema današnje, tretje izobraževalne delavnice na HSE

Danes smo zaposlenim na HSE predstavili zadnjo izobraževalno vsebino v okviru “Projektnega dela za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023”, že tretjo po vrsti. Naslov tokratne teme je bil »Obvladovanje stresa na delovnem mestu«,  v vlogi izvajalke delavnice in predavateljice pa se je tokrat preizkusila študentka Julija Zagorc.

Hse Delavnica Iii 1

Namen usposabljanja je bilo ponuditi praktična orodja (dihalne vaje, vizualizacija, samorefleksija za prepoznavanje osebnih sprožilcev stresa, postopno mišično sproščanje in podobno)in strategije za obvladovanje stresa na delovnem mestu. V okviru delavnice so študenti želeli slušatelje opozoriti na zavedanje najpomembnejših stresnih sprožilcev v vseh njihovih okoljih (doma, na delovnem mestu, v ostalih okoljih), kakšne so njihove najpogostejše reakcije in kako si pomagajo premagovati stresne situacije v vsakdanjem življenju.

Cilji predstavljene teme in praktičnih vaj so bili zlasti: pravočasno prepoznati sprožilce stresa in se zavestno lotevati spopadanja z njimi, se znali manj ukvarjati ali manj obremenjevati s stvarmi, na katere nimamo nobenega vpliva ter uporabljali učinkovite strategije za ohranjanje nadzora nad lastnim življenjem, bili bolj samozavestni in znali premagati različne strahove ter učinkoviteje reševali čustvene in praktične izzive, ki nam jih ponuja življenje. Nenazadnje bi bilo najbolj pomembno razviti bolj zdrave vzorce vsakodnevnega delovanja in resnično uživati sleherni trenutek, ki nam je dan.

Menimo, da je bila tudi današnja vsebina primerna in zanimiva za slušatelje in vsem se še enkrat zahvaljujemo za podporo, spodbudo in sodelovanje na delavnici.

Hvala kolegici Juliji Zagorc za interaktiven prikaz tematike in čestitke za dobro izvedbo pripravljenega. Bilo je poučno in verjamemo, da je danes vsakdo od nas našel nekaj uporabnega zase – pa uspešno spopadanje s stresom, kjerkoli že ste!

 


Skupinska Fotografija Obvladovanje Stresa Iii. Delavnica 2023

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis