Osnove športnega turizma z mag. Damjanom Pintarjem - MLC

Osnove športnega turizma z mag. Damjanom Pintarjem

V sredo, 13. aprila smo v nizu gostujočih predavanj na MLC Ljubljana gostili mag. Damjana Pintarja, ki nam je predstavil zanimivo vsebino z naslovom “Osnove športnega turizma”.

Mag. Damjan Pintar je kot direktor marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije pred nekaj leti, razvil učinkovit model trženja z olimpijskimi igrami za majhne države, kot je Slovenija. Kasneje je kot direktor turističnega programa Unitur, ki je lastnik smučišč, zdravilišč in športnih centrov v Sloveniji, razvijal celoletne športne programe, prinašal in vodil mednarodne dogodke kot svetovne pokale (cross county, deskanje na snegu, IPC alpsko smučanje) in kontinentalne pokale (gorsko kolo, odbojka na mivki, alpsko smučanje). Trenutno deluje kot mednarodni svetovalec na področju poslovanja, predvsem športa in turizma po vsem svetu, kjer gradi mednarodno mrežo podjetij in strokovnjakov.

Kot že razlaga sam naslov tokratne teme, smo na predavanju spoznali pojem “športnega turizma” in kako se je ta skozi zgodovino razvijal. Šport in turizem sta predvsem izkustveno usmerjeni dejavnosti, s katerimi se ljudje ukvarjajo, da bi enostavno zadovoljili svoje potrebe po počitku, sprostitvi in rekreaciji. Dandanes se ljudje v večji meri zavedajo skrbi za svoje zdravje ter kakovost življenja in prav to dejstvo se je izkazalo kot priložnost za turistične destinacije, ki vključujejo tudi fizično oziroma športno aktivnost. V nadaljevanju smo opredelili tudi same trende na področju marketinga v turizmu (današnji popotniki so zahtevnejši in pričakujejo različna čustvena doživetja, ki jim za vedno ostanejo v spominu, možnosti za inovacije v športnem turizmu so neskončne, personalizacija turističnih doživetij, znani športniki ali ekipe kot odlični pričevalci ponudbe).

Mag. Damjanu Pintarju se zahvaljujemo za zanimivo predstavitev športnega turizma na MLC Ljubljana in se veselimo prihodnjega sodelovanja!

Sports Tools

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis