»(P)ostati strateško naravnan pravnik v podjetju« - januarsko gostujoče predavanje Kariernega centra MLC Ljubljana - MLC

»(P)ostati strateško naravnan pravnik v podjetju« – januarsko gostujoče predavanje Kariernega centra MLC Ljubljana

V četrtek, 25. januarja 2024 smo v okviru Kariernega centra MLC Ljubljana z veseljem gostili kolegico, našo magistrantko Katjo Jerič, ki nam je kot izkušena korporativna pravnica predstavila svojo tokratno temo z naslovom »(P)ostati strateško naravnan pravnik v podjetju«.

Katja Jerič je po izobrazbi diplomirana univerzitetna pravnica, ki je svojo pravno stroko nadgradila s pravniškim državnim izpitom, nato pa znanje okrepila z interdisciplinarnimi veščinami managementa in poslovnega prava ter coachinga. V 20-letni karieri jo je zaznamovalo sprva delo v odvetništvu, kasneje pa široka paleta delovnih izkušenj v korporacijah v Sloveniji, kjer se je kalila kot vodja oddelkov za zagotavljanje pravne podpore in skladnosti poslovanja. Bogate izkušnje korporativnega pravnika si je nabrala pri delu v okviru družb Mobitel, Telekom Slovenije in AMZS. Tam je prepoznala čar prepletanja pravnih znanj s poslovnimi in strateškimi veščinami, svoje uvide pa kot mentorica z veseljem prenaša dalje.

Na tokratnem predavanju smo se posvetili ključnim korakom, kako v podjetju ali organizaciji dosegati stanje, opisano v nadaljevanju: »Biti pravnik s poglobljenimi pravnimi veščinami in znanjem, je pomembno. A v podjetjih je to zgolj prva predpostavka. Podjetja želijo več od svojega notranjega pravnega oddelka oziroma pravnega svetovalca. Želijo, da je pravnik »del podjetja« in želijo, da je pravnik »strateški«. Tako je za pravnika pomembno, da se nauči strateškega razmišljanja«.

Strateško razmišljanje namreč ne pomeni zgolj pravnega tehtanja v okviru pravnih predpisov, ampak pomeni del sprejemanja strateško pomembnih poslovnih odločitev podjetja. Če sklenemo, je dodana vrednost pravnika v podjetju predvsem, da je zmožen obojega.

Kolegici Katji Jerič se zahvaljujemo za zanimivo predavanje in njen pozitivni odziv na povabilo Kariernega centra MLC Ljubljana ter upamo, da nas ponovno obišče že kmalu!


Katja Jerič

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis