Praksa SAP na MLC Ljubljana - MLC

Praksa SAP na MLC Ljubljana

Predmet z nazivom Praksa – SAP izvajamo v okviru partnerstva SAP University Alliance, s katerim ima fakulteta MLC podpisano pogodbo o tehnološkem sodelovanju pri izobraževanju študentov. SAP University Alliance je globalni program, v katerega je vključeno preko 3.100 izobraževalnih institucij iz 110 držav. Namen programa je pripeljati študente že v času študija v stik z najsodobnejšimi tehnologijami s področja poslovno informacijskih sistemov za potrebe vodenja kompleksnih podjetij v mednarodnem poslovnem okolju. SAP University Alliance s svojim izobraževalnim programom, literaturo, dostopom do programske opreme svetovnega proizvajalca SAP za vse študente in sistemom preverjanja znanja ter certificiranja, omogoča fakulteti izjemne možnosti vključevanja vrhunskih tehnologij v izobraževalni proces.

Poudarek pri predmetu je spoznavanje temeljnih poslovnih procesov v podjetju in praktično delo s poslovno informacijskim sistemom SAP za obvladovanje teh procesov. Študentje imajo na voljo povsem verodostojen SAP sistem, ki sicer teče na strežnikih univerze Magdeburg v Nemčiji. Razpoložljivi SAP sistem je pravzaprav simulacija dejanskega poslovnega okolja mednarodnega podjetja Global Bikes Inc. za proizvodnjo, distribucijo in prodajo koles ter opreme.

Študentje v času izobraževanja prevzemajo različne poslovne vloge in se vsebinsko pomikajo preko različnih poslovnih funkcij, ki jih poznamo v realnih podjetjih. Poudarek je na komercialno logističnih procesih, zato začnejo v nabavi, nadaljujejo preko skladišč v proizvodnjo in preko distribucije v prodajo kupcem. Pri tem se spoznajo s posebnostmi posameznih poslovnih procesov, njihovimi medsebojnimi povezavami, poslovnimi dokumenti, poslovno terminologijo in vlogo posameznika v procesu. Spoznajo zakonitosti vrhunsko povezanega poslovno informacijskega sistema, ki povezuje procese, zaposlene, in dokumente v celoto znotraj podjetja in s poslovnimi partnerji izven podjetja. Študentje spoznajo moč in kompleksnost matičnih podatkov v tovrstnem ERP sistemu. Vseskozi je poudarek na praktičnem delu; študentje delajo s sistemom SAP, kot da sedijo v velikem mednarodnem podjetju in opravljajo svoj posel. Speljati morajo nabavo, zaloge v skladiščih morajo biti usklajene, zaključiti morajo proizvodnjo, speljati distribucijo iz proizvodnih obratov v distribucijske centre in na koncu blago prodati grosističnim kupcem. Vse to v dveh podjetjih: enem v Nemčiji in drugim v ZDA. Podjetji pripadata različnim finančnim in davčnim pristojnostim, zato je moč opazovati različna finančna poročila z različnimi shemami računovodskega kontiranja in davčnimi postopki.

Po zaključku predavanj študentje opravljajo praktični izpit na sistemu SAP. V primeru, da dosežejo uspeh v višini 80% ali več, pridobijo SAP certifikat, ki ga podeljuje SAP University Alliance. SAP certifikati se podelijo na posebnem dogodku, ki ga organizira MLC Ljubljana, častni gost pa je predstavnik SAP Slovenija.

Več o tem kako poteka Praksa – SAP na MLC Ljubljana, si lahko ogledate v predstavitvenem videu.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis