Pravna argumentacija v teoriji in praksi - MLC

Pravna argumentacija v teoriji in praksi

Pred kratkim je izšlo pomembno delo našega spoštovanega predavatelja, prof. dr. Marka Novaka z naslovom Pravna argumentacija v teoriji in praksi, ki predstavlja integralni pogled na utemeljevanje v pravu.

Delo prinaša sodoben pogled na pravno argumentacijo , kjer se prepletajo logični, dialektični in retorični elementi. Teoretično so obdelani najbolj tipični pravni argumenti, katerih raba je prikazana s praktičnimi primeri iz sodne prakse najvišjih sodišč pri nas in tudi na evropski ravni. Poudarek ni toliko na idealni teoretični zasnovi pravne argumentacije, temveč predvsem na njeni realni uporabi v vsakdanjem življenju prava v pravnih postopkih.

V tem pogledu je pričujoče delo edino te vrste pri nas, hkrati pa je v sozvočju z modernimi tujimi trendi, ki ponovno obujajo vlogo retorične argumentacije v pravu. Prvič je v Sloveniji v knjižnem delu predstavljena tudi multimodalna argumentacija v pravu, ki pomembno razširja razumevanje utemeljevanja onkraj pravne logike.

Delo je uporabno tako za študijski proces izobraževanja bodočih pravnic in pravnikov kot tudi za izpopolnjevanje vseh udeleženih v pravni praksi v smeri piljenja in izboljševanja kakovosti njihovih pravnih argumentov.

Priporočamo jo tudi študentom MLC Ljubljana, če pa se vam poraja vprašanje v zvezi z argumentacijo v pravu, lahko vedno za razlago povprašate strokovnjaka s prve roke, prof. dr. Marka Novaka.

Iskrene čestitke dr. Novaku za odličen prikaz utemeljevanja v pravu!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis