izr. prof. dr. ALEKSIJ MUŽINA

Področje:Pravo

E-pošta:aleksij.muzina@siol.net

Aleksij Mužina je leta 1997 z odliko diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani iz primerjave pravnih in ekonomskih kazalcev razvitosti mediteranskih držav EU in Slovenije, istega leta opravil strokovni izpit na Upravni akademiji v Ljubljani, v letu 1999 pa še Državni pravniški izpit. Dve leti kasneje je zaključil magisterij iz civilnopravnih in gospodarsko-pravnih znanosti na temo Pravno varstvo v postopkih oddaje javnih naročil. Naziv doktorja znanosti je pridobil z obrambo disertacije Pravna narava koncesijskega razmerja dne 8. januarja 2004. Od leta 2001 je bil član Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil (od leta 2003 tudi namestnik predsednika), pred tem pa zaposlen kot svetovalec na Mestni občini Koper, kasneje pa v gospodarstvu. Državni zbor ga je 15. julija 2004 imenoval za predsednika Državne revizijske komisije, to funkcijo je opravljal vse do 30. junija 2006. Od leta 2007 dalje dela kot odvetnik.

Trenutni položaj:

Odvetnik v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o., odvetnik partner, direktor.

Univerzitetna izobrazba:

Doktor pravnih znanosti (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 2002-2004; doktorska disertacija z naslovom Pravna narava koncesijskega razmerja). Magister znanosti (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 1997-2001: magisterij iz civilnopravnih in gospodarsko-pravnih znanosti na temo Pravno varstvo v postopkih oddaje javnih naročil).

Univerzitetni diplomiran pravnik (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 1992-1996; 1997, diploma iz primerjave pravnih in ekonomskih kazalcev razvitosti mediteranskih držav EU in Slovenije).

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Od leta 2004 do 2007 je habilitiran kot asistent na Pravni fakulteti v Ljubljani za področje upravnega prava in prava javne uprave, septembra 2006 ga je senat Univerze na Primorskem imenoval v naziv visokošolskega učitelja, docenta za področje prava.

Strokovno in organizacijsko delo:

Od leta 2001 je bil član Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil (od leta 2003 tudi namestnik predsednika), pred tem pa zaposlen kot svetovalec na Mestni občini Koper, kasneje pa v gospodarstvu. Državni zbor ga je 15. julija 2004 imenoval za predsednika Državne revizijske komisije, to funkcijo je opravljal vse do 30. junija 2006. Od leta 2007 dalje dela kot odvetnik. Njegovo delo zajema opravljanje del in nalog, ki sodijo v odvetniški poklic v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o., predava na seminarjih, konferencah, simpozijih doma in v tujini.

Nagrade in priznanja:
  1. Dobitnik priznanja za mladega pravnika Zveze društev pravnikov Slovenije, 2003
  2. Priznanje za uvrstitev med 10 najvplivnejših pravnikov v letu 2003, Izdajatelj priznanja IUS Software (Zlata Tavčar), 10.12.2003
  3. Dobitnik Priznanja Sveučilišta u Mostaru, Pravni Fakultet, za poseben doprinos v delu mednarodnega svetovanja Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse, 2013
Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis