doc. dr. DANIJELA BREČKO - MLC
Brečko Danijela Nov21 1

doc. dr. DANIJELA BREČKO

Področje:Management

E-pošta:danijela.brecko@sofos.si

Danijela Brečko ima več kot dvajsetletne izkušnje s področja profesionalnega osebnega razvoja in voditeljstva. Magistrirala je na Filozofski fakulteti s področja osebnega razvoja in na temo svojega magisterija izdala tudi knjigo Kako se odrasli spreminjamo. Doktorirala pa je s področja načrtovanja kariere in vloge izobraževanja. Ves čas deluje v praksi. Več kot 20 let se je kalila kot urednica izobraževalnih programov ter kot vodja družbe Planet GV, ki se ukvarja s poslovnim izobraževanjem in svetovanjem, od leta 2015 pa  je izvršna direktorica družbe Sofos, Inštituta za upravljanje znanja in razvoj talentov, ki razvija orodja za raziksovanje in razvoj  človeških talentov

GSM: 00 386 41 798655

Naslov: Cesta na Brdo 139, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

Trenutni položaj:

Izvršna direktorica SOFOS-a, inštituta za upravljanje znanja in razvoj talentov,  nosilka predmetov Profesionalni razvoj I, Stili in ključi učinkovitega vodenja in Komuniciranje in motiviranje pri vodenju, Coaching za diplomante in magistrante ter predstojnica katedre za Management in pravo na MLC Ljubljana.

Je tudi nosilka predmetov Izobraževanje in kadrovski management ter Planiranje, organizacija in management izobraževanja na Doba fakulteti. Je  tudi aktualna predsednica Združenja EMCC Slovenija, ki je del mednarodnega združenja EMCC Global (European Mentoring and Coaching Council).

Univerzitetna izobrazba:

Doktorica andragogike oz. kariernih sistemov (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, 2005), magistrica osebnega razvoja odraslih (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta, 1999), Master of Business Administration (IEDC, poslovna šola Bled 1997), profesorica pedagogike in sociologije (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta 1996)

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Raziskuje metodologijo izobraževalnega managementa in coachinga kot orodja za učinkovit profesionalni in osebni razvoj. Prav tako preučuje voditeljstvo kot novo paradigmo razvoja kadrov, kjer se njene raziskave osredotočajo predvsem na vodenje in upravljanje s človeškimi viri. Sodeluje v mednarodnem raziskovalnem projektu z raziskovalci iz EMCC Global, ATINAR-jem iz Grčije, Inštitutom za kadrovske zadeve, Praga, Doba Fakulteto ter Združenjem Manager Slovenije. Od leta 2016 vodi nacionalni projekt Organizacijska energija, kjer koordinira 16 razvojnih partnerjev.

Leta 1996 se je kot mlada raziskovalka pridružila skupini Gospodarski vestnik, kjer je do leta 2000 urejala in vodila izobraževalno dejavnost podjetja. Po letu 2000 pa je prevzela vodenje hčerinske družbe GV Izobraževanje. Leta 2006 se je podjetje preimenovalo v družbo Planet GV, ki jo je vodila vse do konca leta 2014. Leta 2015 je postala senior partner družbe Planet GV ter se zaposlila na zasebnem Inštitutu Sofos, Inštitut za izobraževalni management. Redno sodeluje kot vabljena predavateljica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, na Fakulteti za družbene vede ter Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Strokovno in organizacijsko delo: 

Deluje v več svetovalnih organizacijah, kjer je sooblikovala in vodila različne projekte, kot so Vključi.vse, Slovenski kadrovski kongres, Strokovna coaching konferenca, DayAct, coaching za vsak dan, EYE project za vzpostavitev izobraževalnega centra Zavoda za zaposlovanje Kosovo, Celovit sistem upravljanja znanja v družbi ELES … Je tudi vodja nacionalne raziskave Organizacijska energija, kjer koordinira 16 razvojnih partnerjev.

Je avtorica preko 250 strokovnih in znanstvenih člankov ter avtorica 8 strokovnih knjig, med drugimi Kako se odrasli spreminjamo, Načrtovanje kariere kot dialog med organizacijo in posameznikom, Obogatite svoj socialni kapital, Učna pogodba – sklenimo posel z vladarji znanja, Mobing, Prepoznajmo in ukrepajmo ipd.

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis