Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


  Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

  *obvezna polja

  doc. dr. DANIJELA BREČKO

  Področje:Management

  E-pošta:danijela.brecko@sofos.si

  Danijela Brečko ima več kot dvajsetletne izkušnje s področja profesionalnega osebnega razvoja in voditeljstva. Magistrirala je na Filozofski fakulteti s področja osebnega razvoja in na temo svojega magisterija izdala tudi knjigo Kako se odrasli spreminjamo. Doktorirala pa je s področja načrtovanja kariere in vloge izobraževanja. Ves čas deluje v praksi. Več kot 20 let se je kalila kot urednica izobraževalnih programov ter kot vodja družbe Planet GV, ki se ukvarja s poslovnim izobraževanjem in svetovanjem, zadnji dve leti pa razvija orodja za povečanje človeškega intelektualnega kapitala v inštitutu za izobraževalni management SOFOS, ki ga tudi vodi.

  GSM: 00 386 41 798655
  Naslov: Cesta na Brdo 139, 1000 Ljubljana, Slovenija

  Trenutni položaj:

  Senior partner družbe Planet GV, izvršna direktorica SOFOS-a, inštituta za izobraževalni management, višja predavateljica na Dobi pri predmetu Izobraževanje in kadrovski management ter docentka pri predmetu Profesionalni razvoj I ter Stili in ključi učinkovitega vodenja in Komuniciranje in motiviranje pri vodenju, na magistrskem programu Management in poslovno pravo na MLC Ljubljana.

  Univerzitetna izobrazba:

  Doktorica andragogike oz. kariernih sistemov (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, 2005), magistrica osebnega razvoja odraslih (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta, 1999), Master of business administration (IEDC, poslovna šola Bled 1997), profesorica pedagogike in sociologije (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta 1996)

  Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

  Raziskuje metodologijo izobraževalnega managementa in coachinga kot orodja za učinkovit profesionalni in osebni razvoj. Prav tako preučuje voditeljstvo kot novo paradigmo razvoja kadrov.

  Znanstveno in strokovno deluje v raziskovalnih timih tako v domačih kot mednarodnih ustanovah, kot so: Slovensko coaching združenje, Andragoški center Slovenije, ICF – International Coaching Federation, Doba fakulteta, Združenje Manager Slovenije.

  Leta 1996 se je kot mlada raziskovalka pridružila skupini Gospodarski vestnik, kjer je do leta 2000 urejala in vodila izobraževalno dejavnost podjetja. Po letu 2000 pa je prevzela vodenje hčerinske družbe GV Izobraževanje. Leta 2006 se je podjetje preimenovalo v družbo Planet GV, ki jo je vodila vse do konca leta 2014. Leta 2015 je postala senior partner družbe Planet GV ter se zaposlila na zasebnem Inštitutu Sofos, Inštitut za izobraževalni management. Redno sodeluje kot vabljena predavateljica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, na Fakulteti za družbene vede ter Filozofski fakulteti v Ljubljani. Na Doba fakulteti pa je vodja predmeta Izobraževanje in kadrovski management.

  Strokovno in organizacijsko delo: 

  Deluje v več svetovalnih organizacijah, kjer je sooblikovala in vodila različne projekte, kot so Vključi.vse, Slovenski kadrovski kongres, Strokovna coaching konferenca, DayAct, coaching za vsak dan, EYE project za vzpostavitev izobraževalnega centra Zavoda za zaposlovanje Kosovo, Celovit sistem upravljanja znanja v družbi ELES … Je tudi vodja nacionalne raziskave Organizacijska energija.

  Je avtorica preko 200 strokovnih in znanstvenih člankov ter avtorica 7 strokovnih knjig, med drugimi Kako se odrasli spreminjamo, Načrtovanje kariere kot dialog med organizacijo in posameznikom, Obogatite svoj socialni kapital, Učna pogodba – sklenimo posel z vladarji znanja …

  Objave/publikacije:
  Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.