doc. dr. JULIJA LAPUH BELE

Področje:Računalništvo in informatika

E-pošta:julija.bele@vspv.si

Julija Lapuh Bele ima več kot dvajsetletne izkušnje na področju računalništva in informatike, ki jih je pridobila kot raziskovalka in vodja domačih in mednarodnih raziskovalnih in aplikativnih projektov. Managerske izkušnje je pridobila tudi kot direktorica gospodarske družbe in dekanica visoke šole. Na raziskovalnem in strokovnem področju se ukvarja predvsem s poslovno informatiko in e-izobraževanjem. Že vrsto let predava na višji strokovni šoli in na visoki strokovni šoli.

GSM: 00386 1 2444 200

Trenutni položaj:
Dekanica na Visoki šoli za poslovne vede, direktorica B2 skupina, d.o.o. Visokošolska učiteljica za področje računalništva in informatike

Univerzitetna izobrazba:
Univ. dipl. mat (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko), magistrica računalništva in informatike (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko), pedagoško andragoška izobrazba (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta), doktorica znanosti (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta)

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:
Področje raziskovanja obsega predvsem e-izobraževanje (virtualna učna okolja, e-vsebine, semantične tehnologije v e-izobraževanju, e-didaktika) in poslovno informatiko. Sodeluje v domačih in mednarodnih razvojnih in raziskovalnih projektih, ki so usmerjeni predvsem v iskanje praktičnih rešitev, katerih namen je implementacija v LMS system eCampus in razvoj učenja ter študija na daljavo. Interdisciplinarna izobrazba je posledica potreb, ki izhajajo iz področja e-izobraževanja, saj se v tem prepletajo pedagoška in tehnološka znanja. Predava na višji strokovni šoli in na visoki šoli.

Strokovno in organizacijsko delo: 
Kot direktorica gospodarske družbe in dekanica visoke šole opravlja managersko delo in ima dolgoletne managerske izkušnje.

Vodi oz. je vodila številne projekte v gospodarstvu in negospodarstvu na področju e-izobraževanja in poslovne informatike.

Članstvo v strokovnih združenjih:

  • IEEE ((Institute of Electrical and Electronics Engineers)
  • IELA (International E-Learning Association)
  • SDI (Slovensko društvo Informatika)
  • ACM (Association for Computing Machinary)

Objave/publikacije:
Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu:

http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20130802090721-10012.html

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis