doc. dr. LIDIJA BREZNIK - MLC
Img 7529

doc. dr. LIDIJA BREZNIK

Področje:Management

E-pošta:lidija.breznik.phd@gmail.com

Lidija Breznik je doktorirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je docentka za področje managementa. Poglobljeno se ukvarja s strateškim in z inovacijskim managementom ter s poslovodenjem in z upravljanjem. Delovno in raziskovalno se je izpopolnjevala v Nemčiji, ZDA in na Švedskem. Od leta 2001 je redno zaposlena v gospodarstvu na odgovornih delovnih mestih. Bogate izkušnje, pridobljene z vodenjem ljudi in projektov ter poznavanje praks podjetij različnih panog s pridom izkorišča v razumevanju in povezovanju teorije s prakso ter pri svojem pedagoškem delu. Je aktivna članica in članica IO večih strokovnih in akademskih združenj, urednica, recenzentka in mednarodno uveljavljena raziskovalka.

GSM: 00386 31 347 315
Trenutni položaj:
univerzitetna profesorica/docentka, managerka na področju korporativnega upravljanja,  gostujoča predavateljica na večih fakultetah, raziskovalka na področju ekonomsko-poslovnih ved, recenzentka, urednica…
Univerzitetna izobrazba:
Doktorat znanosti (2013, Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani), MBA (2009, Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani), dodiplomska izobrazba (2001, Ekonomsko-poslovna fakulteta, Univerza v Mariboru)
Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:
Njeno ožje področje raziskovanja so strateški management in poslovodenje ter razvijanje konkurenčne prednosti in učečih se podjetij. Pedagoško deluje na področju ekonomike podjetja, strateškega managementa in upravljanja, pogajanj in obvladovanja konfliktov, HR in razvojnega managementa ter managementa na splošno.
Strokovno in organizacijsko delo: 
Od leta 2001 je zaposlena v gospodarstvu. V svoji dosedanji delovni praksi je pridobivala izkušnje v različnih panogah in mednarodnem okolju. Vodila je interdisciplinarne time in projekte na področju prodaje, marketinga, razvoja, informatike, HR, prenove poslovnih procesov in poslovanja. Ima vodstvene izkušnje na področju prodaje, razvoja in spremljanja poslovanja ter vodenja ljudi.
Nagrade in priznanja ter članstva
2015 – Award of Excellence (Best Scholarly Paper), Emerald Group Publishing, UK
2014 – Beta Gamma Sigma, USA (Recognition of  High Scholastic Achievement at the Doctoral degree level)
2012 – Best Paper Award, USA
Članstva:  Academy of Management, Slovenska akademija za management, Slovenska kadrovska zveza, Društvo za kadrovsko dejavnost, Združenje nadzornikov Slovenije
Objave/publikacije:
Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu: http://www.sicris.si/public/jqm/cris.aspx?lang=slv&opdescr=home&opt=1
šifra raziskovalca: 33380

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis