viš. pred. mag. BOŠTJAN J. TURK - MLC

viš. pred. mag. BOŠTJAN J. TURK

Področje:Pravo

E-pošta:icgp@siol.net

Boštjan J. Turk že več kot 25 let deluje kot pravni svetovalec, predavatelj, organizator izobraževanj, raziskovalec in publicist na področjih gospodarskega, obligacijskega, nepremičninskega, mednarodnega gospodarskega in ustavnega prava, kot tudi poslovnih ved, predvsem marketinga, oglaševanja in odnosov z javnostmi. Že več kot 15 let je direktor in strokovni vodja inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane. Leta 2009 je postal habilitirani visokošolski učitelj s področja prava na Univerzi na Primorskem, leta 2014 habilitirani višješolski predavatelj pri strokovni šoli Gea College, od leta 2017 pa je habilitirani visokošolski predavatelj na Fakulteti za Management in pravo iz Ljubljane. Kot gostujoči predavatelj predava na številnih uglednih evropskih fakultetah, med drugim na Nizozemskem, na Poljskem in v Španiji. Je sodelavec svetovno priznane poslovne šole- Dublin Business School iz Irske.

GSM: 00 386 51 311 505

Trenutni položaj:

Direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane, visokošolski predavatelj in raziskovalec na MLC Fakulteti za management in pravo iz Ljubljane, pravni svetovalec pri nemškem podjetju Verlag Dashoefer.

Univerzitetna izobrazba:

Magister pravnih znanosti (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 2002), univerzitetni diplomirani pravnik (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 1992), diplomant Londonske gospodarske zbornice (London Chamber of Commerce and Industry) iz poslovnih študij (London, VB, 1994).

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

V številnih pravnih mnenjih raziskuje odprta vprašanja s področja nepremičninskega prava, predvsem pravnih vidikov upravljanja nepremičnin, pa procesnih vidikov gradbenih upravnih postopkov, delovnega prava (konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula) poslovnega, potrošniškega in bančnega prava (je soavtor komentarja zakona o plačilnih storitvah in sistemih). Predava o številnih tematikah s področja poslovnega prava (potrošniško pravo, pravo gospodarskih družb, tržno pravo, pravo konkurence, intelektualna lastnina, ipd.). Bil je mentor ali somentor pri številnih diplomskih nalogah.

Strokovno in organizacijsko delo:

Od leta 1996 deluje kot pravni svetovalec pri mnogih uglednih slovenskih podjetjih, za katera je  napisal številna zelo dobro ocenjena pravna mnenja. V letih 2001-2006 je deloval kot organizator številnih seminarjev, kongresov in delavnic predvsem s področja gospodarskega prava, nepremičninskega prava in pravnih vidikov zdravstva. Že več kot 25 let je avtor prispevkov in kolumnist pri večini najuglednejših slovenskih medijev (Delo, Dnevnik, Pravna praksa, Bančni Vestnik, Moje Finance, Vzajemnost). Pisal je tudi za časnik Monde Diplomatique Slovenija. V Krakowu je predaval o arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško. Med drugim Je avtor oziroma soavtor več kot 50 pravnih priročnikov, soavtor komentarja zakona o plačilnih storitvah in sistemih in avtor znanstvene monografije Pravne meje digitalnega marketinga.

Nagrade in priznanja:

1.    Ekskluzivni zastopnik vodilne svetovne medijske hiše REUTERS TV  za Slovenijo, 1994
2.    Član Akademije za politične študije iz New Yorka (Academy For Political Studies, New York), 2005

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu: http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20160908100647-A6207843.html

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis