mag. ROSVITA ŠENGELAJA - MLC

mag. ROSVITA ŠENGELAJA

Področje:Nemščina

E-pošta:rosvita.sengelaja@siol.net

Rosvita Šengelaja ima bogate izkušnje na vseh področjih šolstva, zlasti na andragoškem področju. Že več kot dvajset let sodeluje z Goethejevim inštitutom, za katerega je organizirala in izvajala mednarodne izpite iz nemškega jezika, sedaj pa je izpraševalka na teh izpitih. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je predavala poslovno nemščino, na Visoki šoli za računovodstvo pa predava nemščino za računovodje. Je tudi sodelavka Zavoda za šolstvo, avtorica več učbenikov, prevajalka in sodna tolmačka za nemški jezik.

GSM: 00 386 31 57 92 86
Naslov: Rusjanov trg 8, 1000 Ljubljana

Trenutni položaj:

Lektorica za nemški jezik. Predavateljica višje šole za programe: ekonomist, poslovni sekretar, informatik, mehatronik. Zunanja sodelavka Zavoda za šolstvo. Izpraševalka na mednarodnih izpitih Goethejevega inštituta. Sodna tolmačka za nemški jezik.

Univerzitetna izobrazba:

Profesorica nemščine in slovenščine (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, 1980), magistrica znanosti (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta, 2004).

Področje pedagoškega delovanja:

Ima bogate izkušnje na vseh področjih šolstva (OŠ, srednja šola, višje in visoke šole, univerza), zlasti na področju poučevanja odraslih, saj je bila mnogo let zaposlena na CTJ (Izobraževalni center za tuje jezike), kjer je bila zadolžena za izvajanje tečajev nemščine na vseh zahtevnostnih ravneh. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je predavala poslovno nemščino, na Visoki šoli za računovodstvo pa predava nemščino za računovodje.

Strokovno in organizacijsko delo: 

17 let je bila poverjenica Goethejevega inštituta za organizacijo in izvedbo mednarodnih izpitov iz nemščine (ZD, ZDfB, ZMP, ZOP, PWD). 12 let je bila mentorica honorarnim sodelavcem in sodelavcem brez strokovnega izpita, 2 leti je bila mentorica študentom germanistike s Filozofske fakultete in 2 leti vodja oddelka za nemščino in slovenščino.

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis