Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


  Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

  *obvezna polja

  mag. ROSVITA ŠENGELAJA

  Področje:Nemščina

  E-pošta:rosvita.sengelaja@siol.net

  Rosvita Šengelaja ima bogate izkušnje na vseh področjih šolstva, zlasti na andragoškem področju. Že več kot dvajset let sodeluje z Goethejevim inštitutom, za katerega je organizirala in izvajala mednarodne izpite iz nemškega jezika, sedaj pa je izpraševalka na teh izpitih. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je predavala poslovno nemščino, na Visoki šoli za računovodstvo pa predava nemščino za računovodje. Je tudi sodelavka Zavoda za šolstvo, avtorica več učbenikov, prevajalka in sodna tolmačka za nemški jezik.

  GSM: 00 386 31 57 92 86
  Naslov: Rusjanov trg 8, 1000 Ljubljana

  Trenutni položaj:

  Lektorica za nemški jezik. Predavateljica višje šole za programe: ekonomist, poslovni sekretar, informatik, mehatronik. Zunanja sodelavka Zavoda za šolstvo. Izpraševalka na mednarodnih izpitih Goethejevega inštituta. Sodna tolmačka za nemški jezik.

  Univerzitetna izobrazba:

  Profesorica nemščine in slovenščine (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, 1980), magistrica znanosti (UNI Ljubljana, Filozofska fakulteta, 2004).

  Področje pedagoškega delovanja:

  Ima bogate izkušnje na vseh področjih šolstva (OŠ, srednja šola, višje in visoke šole, univerza), zlasti na področju poučevanja odraslih, saj je bila mnogo let zaposlena na CTJ (Izobraževalni center za tuje jezike), kjer je bila zadolžena za izvajanje tečajev nemščine na vseh zahtevnostnih ravneh. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je predavala poslovno nemščino, na Visoki šoli za računovodstvo pa predava nemščino za računovodje.

  Strokovno in organizacijsko delo: 

  17 let je bila poverjenica Goethejevega inštituta za organizacijo in izvedbo mednarodnih izpitov iz nemščine (ZD, ZDfB, ZMP, ZOP, PWD). 12 let je bila mentorica honorarnim sodelavcem in sodelavcem brez strokovnega izpita, 2 leti je bila mentorica študentom germanistike s Filozofske fakultete in 2 leti vodja oddelka za nemščino in slovenščino.

  Objave/publikacije:

  Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.