viš. pred. dr. KATARINA BERGANT - MLC
viš. pred. dr. KATARINA BERGANT

Habilitacijski/strokovni naziv:viš. pred.

viš. pred. dr. KATARINA BERGANT

Področje:Pravo

E-pošta:kbergant@siol.net

Katarina Bergant ima 24 letne delovne izkušnje na področju kazenskega prava. Po opravljenem pravniškem državnem izpitu leta 1997 se je kot strokovna sodelavka zaposlila na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. Leta 2004 je bila imenovana za pomočnico okrožnega državnega tožilca, leta 2007 okrožno državno tožilko in leta 2018 za višjo državno tožilko. Leta 2018 je bila za dobo šestih let imenovana za vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. V praksi se ukvarja predvsem s področjem splošne kriminalitete, raziskovalno pa predvsem s povezavo in ramerji kazenskega, ustavnega in medijskega prava. Iz navedenega področja je leta 2014 tudi doktorirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo z naslovom : Kazenskopravni vidiki delovanja preiskovalnih novinarjev. Je avtorica raziskovalnih in strokovnih člankov s področja kazenskega prava in soavtoorica komentarjev kazenske zakonodaje. Bila je članica delovnih skupin za pripravo sprememb medijske in kazenske zakonodaje, predavateljica na številnih konferencah, seminarjih in drugih izobraževanjih ter predavateljica predmeta “kazensko in kaznovalno pravo” na MLC Fakulteti za management in pravo Ljubljana.

 

Trenutni položaj:

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani.

 

Univerzitetna izobrazba:

Doktorica kazenskopravnih znanosti, (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, 2014), pravniški državni izpit 1997, univerzitetno diplomirana pravnica, (Pravna fakulteta v Ljubljani 1994).

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis