viš. pred. mag. IVAN KRANJEC - MLC

Habilitacijski/strokovni naziv:viš. pred.

viš. pred. mag. IVAN KRANJEC

Področje:Pravo

E-pošta:odvetnik.kranjec@gmail.com

Mag. Ivan Kranjec je odvetnik, ki kot davčni svetovalec deluje že od leta 2007. Takoj po končani Pravni fakulteti v Ljubljani se je najprej zaposlil v računovodstvu, nato pa je kariero nadaljeval v mednarodnih davčno-svetovalnih in revizijskih družbah (družba BDO med letoma 2008 in 2012 ter družba PwC med letoma 2012 in 2014).

Za tem se je zaposlil kot odvetniški pripravnik v mednarodni odvetniški družbi CMS Reich-Rohrwig Hainz, kjer se je še naprej ukvarjal z davki, dodatno pa je pridobil izkušnje tudi na področju korporativnega prava in prestrukturiranj podjetij.

Leta 2016 je opravil pravniški državni izpit ter leta 2017 pred Odvetniško zbornico prisegel kot odvetnik.

GSM: +386 40 353 352

LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/ivankranjec/

 

Trenutni položaj:

Odvetnik

 

Univerzitetna izobrazba:

Magister pravnih znanosti – smer davčno pravo (Univerza v Mariboru, Pravna fakulteta, 2016),

Univerzitetni diplomirani pravnik (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, 2007)

 

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

V pravnih mnenjih raziskuje odprta vprašanja s področja davčnega prava, in sicer tako vsebinske (materialne) vidike obdavčitve, kot tudi vidike davčnega postopka.

Predava o številnih tematikah s področja davčnega prava ter objavlja strokovne članke s tega področja. Od leta 2018 dalje tudi poučuje kot višji predavatelj za področje prava na MLC Ljubljana.

Na področju publicistike redno sodeluje z založbo Verlag Dashofer.

 

Strokovno in organizacijsko delo:

Že v času študija prava si je izkušnje nabiral s študentskim delom v odvetniški pisarni in v patentni pisarni. Nato je prek poklica davčnega svetovalca in kasneje odvetnika svoje znanje uporabljal za svetovanje strankam ter za poučevanje in širjenje znanja o davkih (strokovni prispevki, predavanja ipd.).

Kot odvetnik strankam svetuje tudi glede davčnega postopka ter jih zastopa v postopkih davčnega inšpekcijskega nadzora.

Na strokovnem področju je v aktivnem stiku s predstavniki izvršilne veje oblasti (predvsem Ministrstva za finance), saj se izmenjava informacij med davčnimi zavezanci in davčnimi upravami, predvsem z namenom naslavljanja in reševanja nejasnosti ali težav iz prakse, vedno bolj uveljavlja kot koristen in dobrodošel del davčne kulture.

Govori angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik.

Kvalifikacije:

1.    Strokovni izpit iz upravnega postopka (april 2009)

2.    Pravniški državni izpit (marec 2016)

3.    Potrdilo o usposobljenosti za člana nadzornega sveta in upravnega odbora v gospodarskih družbah v državni lasti (junij 2018)

 

Objave/publikacije:

Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu.

 

 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis