viš. pred. mag. NINA SCORTEGAGNA KAVČNIK - MLC

viš. pred. mag. NINA SCORTEGAGNA KAVČNIK

Področje:Pravo

E-pošta:nina.skavcnik@gmail.com

Nina Scortegagna Kavčnik je večletne praktične izkušnje na pravnem področju pridobila kot pravna svetovalka. Od leta 2007 do leta 2013 je bila zaposlena v notarski pisarni. Njeno področje delovanja je predvsem civilno (stvarno, dedno, zemljiškoknjižno, družinsko), delovno in gospodarsko (statusnim) pravo. Redno deluje tudi na pedagoškem področju kot predavateljica pravnih predmetov, katerih poudarek je podajanju praktičnih izkušenj.

GSM: 00386 30 605 308

Trenutni položaj:
vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije

Univerzitetna izobrazba:
Magistrica pravnih znanosti (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta 2012), Univerzitetna diplomirana pravnica (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta 2006)

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:
Raziskuje predvsem področje uporabnosti prava v praksi. Znanstveno deluje v večih raziskovalnih skupinah.

Dejavna je z rednim objavljanjem strokovnih in znanstvenih člankov v Pravni praksi, Pravniku, reviji Obrtnik podjetnik in časniku Finance.

Na področju pedagoškega delovanja predava pravne predmete.

Strokovno delo:
Od leta 2006 deluje na pravnem področju kot izkušena pravna svetovalka. V pravnih krogih velja za uveljavljeno pravnico in odlično poznavalko zakonodaje ter iskalko smotrnih pravnih rešitev pri vsakodnevnih lažjih in zahtevnejših življenjskih dogodkih. Pri svojem delu se ukvarja predvsem s civilnim (stvarno, dedno, zemljiškoknjižno, družinsko), delovnim in gospodarskim (statusnim) pravom. Njena odlika so neprecenljive večletne praktične izkušnje, ki jih s pridom prenaša tudi na svoje študente.

V prostem času pomaga v Zavodu za brezplačno pravno pomoč kot zunanja sodelavka.

Nagrade in priznanja:
Zmagovalka tekmovanja Rubikon na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006)

Objave/publikacije:
Objavljena dela so dostopna na spletnem naslovu:

http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20130619213044-92486.html

http://www.finance.si/avtor.php?id=NSC

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis