Brezplačni seminar: OSNOVE SPLETNEGA MARKETINGA - MLC
Četrtek, 12. november 2015 ob 16. uri Izvajalec: Jernej Šilak

Brezplačni seminar: OSNOVE SPLETNEGA MARKETINGA

Organizacija: MLC Ljubljana in OOZ Ljubljana Vič

Kje: Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška 207, Ljubljana

Datum: četrtek, 12. november 2015 ob 16. uri

Kaj je spletni marketing?
Danes se soočamo s spreminjanjem oglaševalskih trendov. Klasično (offline) oglaševanje enostavno izgublja proti spletnemu (online oglaševanju). V prvi tega seminarja bomo razčlenili kaj je spletni marketing in kaj vse zajema. Ob tem se bo sledila razlaga pojmov kot sta SEO in SEM.

Kaj je SM, Google Adwords in kako lahko le-ti pripomorejo k bolj učinkovitemu oglaševanju?
Social Media Marketing in Goole Adwords Marketing sta dve poglavitni področji online marketinga. Njuna prednost je v tem, da dosegata širšo ciljno publiko. Hkrati pa omogočata »targeting« ciljne skupine na podlagi demografije, interesov, interesov, ipd. To pa zagotavlja višji CTR in nižji CPC.

Zakaj je uspešnost in učinkovitost spletnega marketinga boljša za vse vrste podjetij?
Termini kot so CTR, CPC, CPM in bolje poznani indeks ROI temeljijo na preverljivih številkah. V kolikor le-te ne ostanejo številke in predstavljajo podlago za resno analizo predhodnih oglaševalskih kampanj, predstavljajo temelj ne le analize temveč tudi popravljanja napak znotraj segmenta marketinga ali samega produkta.

Spletni marketing je cenejši od »offline« oglaševanja.
Statistika prikazuje, da je spletni marketing cenejši od klasičnega marketinga. Jumbo plakati, radio in Tv oglasi ipd. predstavljajo neizmerno večji strošek s primerno SM ali Google oglaševalsko akcijo.

Kaj potrebujemo za vzpostavitev svoje lastne mreže spletnega oglaševanja?
Z razliko od »offline« oglaševanja ne potrebujemo veliko, razen zmožnosti plačevanja na spletu (Mastercard, Visa, PayPal, ipd.), ostalo pa je odvisno od naše lastne volje po učenju in pridobivanju novih znanj.

PREDAVATELJ:
Seminar bo vodil Nejc Šilak. Deloval v podjetjih Studio Moderna, EnerBlue, Collegium, Damogran Labs in Block Logics, kjer je pilil svoja znanja na širšem področju marketinga, kasneje pa se je specializiral za vodenje spletnega marketinga.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis