KAKO MED KANDIDATI ISKATI DELAVCA Z NAJVEČJIM POTENCIALOM - MLC
Četrtek, 28. januar 2016 ob 16. uri Izvajalec: Sabina Vlašić

KAKO MED KANDIDATI ISKATI DELAVCA Z NAJVEČJIM POTENCIALOM

Organizacija: MLC Ljubljana in OOZ Ljubljana Vič

Kje: Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška 207, Ljubljana

Datum: četrtek, 28. januar 2015 ob 16. uri

Raziskava Zavoda RS za zaposlovanje je napovedala, da bodo v prihodnjega pol leta podjetja potrebovala nekaj več kot 18.300 delavcev, vendar anketni podatki kažejo na določena strukturna neskladja na trgu dela. Kljub dejstvu, da je bilo ob koncu novembra 2015 na Zavodu za zaposlovanje registriranih 107.412 brezposelnih, se je skoraj četrtina delodajalcev srečala s pomanjkanjem ustreznih kadrov; v velikih podjetjih več kot tretjina. Delodajalci so navedli predvsem pomanjkanje ustreznih kompetenc, pomanjkanje ustrezne motivacije, fleksibilnosti in ustreznega odnosa do dela. Zato je skoraj polovica delodajalcev morala podaljšati postopke zaposlovanja (več kot tretjina ni zaposlila nikogar), četrtina je iskala delavce v tujini, petina pa je spremenila, razširila oz. omilila pogoje glede izobrazbe, izkušenj in drugih znanj.

Ker je zaposlovanje kadrov izziv večine delodajalcev, bomo skupaj poskusili najti odgovore na štiri ključna vrašanja:

1. KAKŠNA SO PRIČAKOVANJA DELODAJALCEV?
Kaj delodajalci v resnici želimo in kaj potrebujemo? Kaj smo za to pripravljeni storiti? Ali delodajalec lahko ponudi ustrezno motivacijo in izzove ustrezen odnos do dela pri potencialnih kandidatih za neko delovno mesto? Kako?

2. KAJ SO USTREZNE KOMPETENCE?
Katere kompetence so ključnega pomena za doseganje poslovne odličnosti? Zakaj? Katere kompetence zaposlenim prinašajo dodano vrednost? Kje lahko zaposleni pridobijo te kompetence?

3. IZOBRAZBA IN DELOVNE IZKUŠNJE ALI FLEKSIBILNOST IN SPOSOBNOST REŠEVANJA PROBLEMOV
Ali sta izobrazba in delovne izkušnje res najpomembnejši dejavnik pri izbiri kandidata za zapolnitev delovnega mesta ali pa je lahko kandidat, ki je fleksibilen in ima visoko razvito kompetenco sposobnosti reševanja problemov boljša izbira? Prednosti in slabosti takega odločanja.

4. KAM PO KANDIDATA, KI BO IZPOLNIL NAŠA PRIČAKOVANJA?
Ali poznamo institucije, ki producirajo ustrezne kadre? Ali smo povezani s temi institucijami? Kako lahko vplivamo na kurikulum teh ustanov in zakaj bi želeli vplivati na kurikulum? Ali lahko te institucije omogočijo razvoj kompetenc, ki jih želimo od potencialnih kandidatov za neko delovno mesto (svojih zaposlenih). Ali lahko vplivajo na etičnost in ustrezen odnos do dela?

PREDAVATELJICA:
Seminar bo vodila Sabina Vlašić, mag. strokovnjakinja za izobraževanje in svetovanje s področja kreativnosti in komunikacije. Za svoje magistrsko delo Razvitost in usklajenost kompetenc diplomantov s pričakovanji delodajalcev je prejela Prešernovo nagrado in nagrado ŠOS-a. Ukvarja se s kreativnim načinom reševanja izzivov. Pri svojem delu združuje znanja HRM in tehnike kreativnosti.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis