Osnove spletnega marketinga od A do Ž - MLC
6.3. in 8.3. / 20.3. in 22.3. / 3.4. in 5.4. Izvajalec: as. Jernej Šilak

Osnove spletnega marketinga od A do Ž

Si v podjetju želite razširiti poslovanje na splet? MLC Fakulteta za management in pravo bo v treh vsebinskih sklopih predavanj gostila seminar na temo osnov spletnega marketinga. Seminar je namenjen vsem tistim, ki bi se radi naučili osnov oglaševanja na spletu. Na MLC bomo tako ponudili celostni seminar od postavljanja spletne strani, njene optimizacije in na koncu uporabe oglaševalskih spletnih orodij kot je npr.: Google Adwords in Facebook ads, Newsletter ipd.

Celoten seminar bo vodil strokovno-raziskovalni asistent na MLC Ljubljana Jernej Šilak.

1. Sklop: Vzpostavitev WordPress strani (6.3. in 8.3. 9:00-16:00)

1.1 Kaj je Hosting oz. t.i. gostovanje
1.2 Kaj je domena in kako se jo določi
– pomembnost izbire imena
– kako jo izbrati
1.3 Kaj je server oz. Strežnik
– Kako deluje
– Kaj je PHP protokol
– Kaj so:

  • http
  • file
  • baza (MySql)

1.4 Kaj je browser in kako deluje
1.5 Kaj je FTP
– Ftp client (explorer, Win scp, …)

Namen sklopa:
1. Vsak v svoji (že prej ustvarjeni pod domeni, ki bo služila kot imitacija serverja) naredi preko ftp-ja svojo domeno in umesti WordPress (v nadaljevanju WP) mapo.
2. Slušatelj ustvari svojo WP stran
3. Slušatelj izbere primerno šablono za svoj projekt
4. Slušatelj izbere potrebna orodja (aplikacije) za potrebe svojega projekta. Te aplikacije so vezane na drugi modul vaj, ki so povezane z Google Analytics, SEO in SEM optimizacijo ter PPC kampanjami.

2. Sklop: Spletna analitika z osnovami SEO in SEM optimizacije ter »Content marketing« (Sklop 20.3. in 22.3. 9:00-16:00)

2.1 Kaj je Google Analytics
2.2 Kaj je SEO
2.3 Kaj je SEM
2.4 Kontekstualno oglaševanje

Namen sklopa:
Povezali bomo svojo spletno mesto s spletno analitiko (GoogleAnalytics, v nadaljevanju GA) ter prepoznavali nujnost analitike ter čemu služi. Vsak slušatelj se bo seznanil z osnovami SEO optimizacije, ki ima bistven pomen za kasnejše plačljive kampanje, ki temeljijo na SEM optimizaciji oglasov. V tem sklopu pa se bodo slušatelji seznanili tudi s t.i. kontekstualnim marketingom. Ta predstavlja velik del oglaševanja na spletu. Hkrati pa je tudi najbolj rentabilna oblika oglaševanja. Po večini je prost vseh stroškov, v kolikor se tega znamo lotiti sami.

3. Sklop: PPC ali plačljive kampanje (Sklop 3.4. in 5.4. 9:00-16:00)

3.1 Facebook
– Postavitev Facebook Business Page
– Možnosti plačila
– Pixel, Analitika, Povezava s Instagramom

3.2 Google Adwords
– povezava Adwords-ov z GA
– načini prikazovanja oglasov
– priprava oglasov (SEM, ključne besede. …)
– vzpostavitev Remarketing kampanje kot del Inbound Marketinga

3.3 Newsletter
– Priprava Newsletter kampanje preko svoje novo-nastale spletne strani

Namen celotnega seminarja:
Namen tega seminarja je predstaviti vse prvine t.i. »online marketinga« po principu »learn by doing«. K temu je potrebno dodati, da bo vsak slušatelj naredil svojo spletno stran (od zakupa domene naprej), se spoznal s pomembnostjo spletne analitike in njene uporabe. V drugem sklopu predavanj bo vsak slušatelj naredil svojo prvo SEO optimizacijo in »content marketing« kampanjo na vseh socialnih medijih in blogu. V tretjem sklopu pa bo vsak slušatelj ustvaril svojo Facebook in Adwords plačljivo kampanjo in se spoznal z delovanjem SEM-a.

Vsak slušatelj potrebuje:
– svoj računalnik
– priporočljivo je, da ima vsak svojo kreditno kartico ali PayPal račun, da ga bo lahko povezal s svojim Facebook in Google Adwords računom, saj v nasprotnem ne bo moral kreirati svojih kampanj

Kako bodo potekala predavanja
Vsak sklop bo potekal v dveh fazah po 8ur na dan. Skupaj bomo preživeli šest srečanj, kjer se boste naučili veliko več kot samo golih osnov in enciklopedičnega znanja.

Termini in cenik
1. Sklop – 6.3. in 8.3. 9:00-16:00 (350€)
2. Sklop – 20.3. in 22.3. 9:00-16:00 (300€)
3. Sklop – 3.4. in 5.4. 9:00-16:00 (300€)

Cena vseh treh sklopov seminarjev je 850,00 €.

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis