STEČAJI IN PRISILNE PORAVNAVE – KAKO REAGIRATI IN KAKO ZMANJŠATI TVEGANJE - MLC
Torek 14. 4. 2015 Izvajalec: Miha Schnabl, univ. dipl. pravnik

STEČAJI IN PRISILNE PORAVNAVE – KAKO REAGIRATI IN KAKO ZMANJŠATI TVEGANJE

Organizatorja:
OOZ Ljubljana Vič in MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana

Čas in kraj izvedbe seminarja: torek 14. 4. 2015 ob 16. uri na OOZ Ljubljana Vič, Tržaška 207, Ljubljana

PROGRAM SEMINARJA

Poznate najpomembnejše rešitve v zvezi s postopki zaradi insolventnosti (prisilna poravnava, stečaj)?
Zaostrena finančna in gospodarska situacija vodi k povečanju števila postopkov zaradi insolventnosti. Slovenska zakonodaja predvideva več možnih oblik reševanja problema insolventnosti, pri čemer sta za mikro in malo gospodarstvo najzanimivejša postopka prisilne poravnave (»redna« prisilna poravnava, poenostavljena prisilna poravnava) ter postopek stečaja (stečaj pravne osebe, postopek osebnega stečaja).

Kako se kot upnik zavarovati pred negativnimi posledicami postopkov zaradi insolventnosti?
Kako zavarovati terjatve? Kje se informiran o tem, ali ni morda nad dolžnikom začet postopek zaradi insolventnosti? Kako ravnati, ko sodišče zoper našega dolžnika začne postopek zaradi insolventnosti (prisilna poravnava, stečaj)? Prijava terjatev: kako, zakaj in kaj s tem pridobim? Kdaj in pod kakšnimi pogoji je upnik poplačan, četudi je dolžnik v prisilni poravnavi/stečaju?

Poskusili bomo poiskati rešitve v zvezi s pogosto prakso dolžnikov, ki ob prezadolženosti ene družbe, njeno dejavnost/poslovanje preprosto prenesejo na drugo družbo, ki nadaljuje poslovanje, upnikove terjatve pa ostanejo »nasedle« v »izčrpani in izpraznjeni« družbi, ki pristane v stečaju brez stečajne mase, zaradi česar upnik ne bo nikoli poplačan. Kako ravnati v takem primeru? Predstavljen bo primer iz prakse.

Kako ravnati, če v lastnem poslovanju zaznavamo negativne trende, če poslovanje na srednji in daljši rok ni več vzdržno, ali pa je vzdržno zgolj pod pogojem, če se z upniki (predvsem bankami) uspe doseči dogovor o t. i. finančnem prestrukturiranju oz. kaj sploh je finančno prestrukturiranje? Kako izbrati pravi postopek in koliko to stane? Kako se zaščititi pred morebitno odškodninsko odgovornostjo?

Predavatelj Seminar bo vodil Miha Schnabl, odvetniški kandidat, zaposlen v Odvetniški pisarni Vladimir Bilić d.o.o. iz Ljubljane. Miha Schnabl je svojo poklicno pot začel pred skoraj petimi leti v odvetniški pisarni, kjer je še vedno zaposlen. Ukvarja se predvsem s področjem gospodarskega prava in pravom insolventnosti. Pri svojem delu združuje poznavanje zakonodajnih rešitev z razumevanjem problematike mikro in malega gospodarstva, predvsem pa zasleduje enostavne rešitve, ki so za stranke tudi stroškovno sprejemljive

Seminar ima informativni namen, pričakujemo vprašanja, ki vas posebej zanimajo!

Vabljeni, seminar je brezplačen!

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis