VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ – KAKO DO NEPOVRATNIH IN POVRATNIH SREDSTEV ZA VAŠE PROJEKTE? - MLC
Četrtek, 8. 10. 2015 ob 16. uri Izvajalec: mag. Magdalena Lavre, direktorica podjetja Hiša 42

VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ – KAKO DO NEPOVRATNIH IN POVRATNIH SREDSTEV ZA VAŠE PROJEKTE?

Organizatorja:
MLC Fakulteta za management in pravo ter OOZ Ljubljana Vič

Čas in kraj izvedbe seminarja: OOZ Ljubljana Vič , Tržaška 207, Ljubljana 8. oktober 2015 ob 16. uri.
Načrtujete investicijo, razvijate nove tehnologije ali izdelke in potrebujete finančna sredstva?
Evropska in nacionalna sredstva so postala pomemben vir financiranja razvoja podjetij. Nepovratna sredstva in ugodne kredite je mogoče pridobiti tako za financiranje investicij, razvoj novih izdelkov, kot tudi za zaposlovanje novih sodelavcev, kar omogoča povečanje konkurenčnosti podjetja na trgu.

Kje lahko zaprosite za sredstva in kateri viri so vam na voljo?
Na dogodku boste dobili informacije o razpoložljivih nepovratnih in povratnih sredstvih za podjetniški sektor, ki jih razpisujejo državne inštitucije in strukturni skladi, kot so Eko sklad, Slovenski regionalno razvojni sklad, SID banka, Slovenski podjetniški sklad. Predstavili bomo tudi najave prvih razpisov iz kohezijskega obdobja 2014-2020 ter vire financiranja EU, ki so namenjeni SME.

Kako pripraviti projekt, da boste na razpisih uspešni?
Odgovorili bomo na vprašanja glede priprave projektne dokumentacije in vsebine poslovnega načrta, ki je priloga k prijavni dokumentaciji, kaj je pomembno vključiti v poslovni načrt in katere pripomočke imamo na voljo za pripravo poslovnega načrta. Poslovni načrt mora biti uporabno in prilagodljivo orodje, ki podjetniku služi kot vodnik za realizacijo podjetniške ideje in hkrati za uspešno pridobitev povratnih in nepovratnih sredstev.

Čemu se izogibati ter primeri dobre in slabe prakse
Pogledali bomo, katere so najpogostejše napake pri pripravi projektne dokumentacije in na kaj vse moramo biti pozorni, ko kandidiramo za finančna sredstva. Predstavili bomo konkretne primere uspešno realiziranih projektov.

PREDAVATELJICA:
Seminar bo vodila mag. Magdalena Lavre, direktorica podjetja Hiša 42, poslovno in pravno svetovanje, d.o.o., ki se ukvarja s pridobivanjem virov financiranja projektov. Svojo poklicno pot je pred šestimi leti začela na Eko skladu, kjer se je ukvarjala z reševanjem vlog za pridobivanje nepovratnih sredstev in z vod

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis