»Šest zajčjih lukenj« na vaši podjetniški poti - MLC

»Šest zajčjih lukenj« na vaši podjetniški poti

V sredo, 24. aprila 2024 smo v okviru gostujočega predavanja Alumni kluba MLC Ljubljana gostili grosupeljskega odvetnika, g. Gregorja Verbajsa, ki pretežno deluje na področju gospodarskega in civilnega prava in se ukvarja s pogodbenim pravom, pravdnimi, izvršilnimi in insolvenčnimi postopki ter reševanjem gospodarskih sodnih sporov. Naš tokratni gost je predstavil »šest zajčjih lukenj«, v katere lahko padete na svoji podjetniški poti in ki so v praksi najpogostejše napake podjetnikov in gospodarskih družb. Predavanje je bilo podprto z veliko realnimi primeri iz odvetniške prakse, vsebina, ki smo jo poslušali, pa se je nanašala zlasti na:

 

 

  • Vaš družbenik (poslovni partner) ni vedno prijatelj!
  • Kako urediti razmerja z zakoncem ali partnerjem, ki deluje v vašem podjetju?
  • Vedno preberite dokument preden ga podpišete!
  • Kako se izogniti stečaju?
  • Kako vam lahko pomagajo (zunanji) strokovnjaki?
  • Kako organizirati in zavarovati družbo ali podjetje (ter tudi sebe in svojo družino) za primere nepričakovanih dogodkov (poškodbe, smrt, itd.) in katere pogodbe morate imeti sklenjene s poslovnim partnerjem?
  • Kako vložiti elektronski predlog za izvršbo ( ki ji je sledila praktična predstavitev v spletni aplikaciji)?

 

Gregorju Verbajsu se še enkrat zahvaljujemo, ker je bil aprilski gost Alumni kluba MLC Ljubljana in ga v našo družbo zagotovo povabimo še kdaj, saj je bila tema zanimiva in poučna in so ji kolegice in kolegi z veseljem prisluhnili.


A

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis