ŠTUDENTSKI SVET MLC LJUBLJANA - MLC

Študentski svet MLC Ljubljana

Člani ŠS MLC Ljubljana 2023/2024:

 

 

Delovanje študentskega sveta MLC Ljubljana je določeno v 19. in 20. členu Statuta MLC Ljubljana.

 

19. člen

 • Študentski svet fakultete je organ študentov fakultete.
 • Študentski svet ima najmanj tri (3) člane, ki jih izmed sebe izvolijo študentje posameznih smeri študija na fakulteti.
 • Mandat članov študentskega sveta fakultete traja eno leto. Član študentskega sveta je lahko ponovno izvoljen.
 • Način volitev študentov študentskega sveta fakultete določi poseben pravilnik, ki ga sprejme študentski svet fakultete.
 • Na prvi seji izvolijo člani študentskega sveta predsednika in podpredsednika.

 

20. člen

 • Študentski svet deluje na sejah, ki jih sklicuje predsednik sveta.
 • Sklep je sprejet, če zanj glasuje večina navzočih članov.
 • O sejah se piše zapisnik, ki ga podpiše predsednik.
 • Študentski svet fakultete razpravlja o zadevah, ki se nanašajo na pravice in dolžnosti študentov, poleg tega pa:

·      oblikuje mnenja študentov fakultete za organe fakultete,

·      voli člane organov fakultete iz vrst študentov, kot je določeno s tem statutom,

·      daje mnenje o pedagoški usposobljenosti v postopkih izvolitve v naziv učiteljev in sodelavcev,

·      opravlja druge naloge po sklepu senata fakultete ali dekana fakultete.

Študentski svet fakultete deluje v skladu z zakonom, statutom in poslovnikom za delo študentskega sveta.

Dogodki

V četrtek, 14. marca 2024 smo se na povabilo Študentskega sveta zbrali na letošnjem Brucovanju MLC Ljubljana, kjer smo se v bowling-u pomerile 3 ekipe. S tem dejanjem: beri dogodkom –  so se brucke in bruci, tudi neuradno, pridružili svojim starejšim kolegicam in kolegom na fakulteti. Dobri rezultati zabavnega tekmovanja v kegljanju, so bili posledica veselega druženja in dobrega razpoloženja študentov, vsekakor pa je nekaj doprinesla tudi športna sreča, kot se za take dogodke spodobi. Iskrene čestitke letošnji zmagovalni ekipi MLC Ljubljana v sestavi: Nik Alibašić, Milan Jurenec, Maruša Selan, Gašper Miha Jalševac, Marija Martinović in Luka Štefane.

Študentski svet MLC Ljubljana se vsem še enkrat zahvaljuje za sodelovanje, udeležbo ter zaupanje in dodaja –  ne spreglejte ostalih dogodkov na fakulteti, ki sledijo in na katere ste vsi lepo vabljeni.

Novim študentkam in študentom še enkrat izrekamo dobrodošlico in se veselimo bodočih skupnih projektov in druženj. Veselite se z nami in pridno študirajte na MLC Ljubljana!

Brucova.1

Včeraj, 20. decembra 2023 smo se študenti, predavatelji, strokovno osebje in ostali zbrali na letošnjem Prednovoletnem druženju MLC Ljubljana. Po uvodnem pozdravu ter nagovoru g. dekana, red. prof. dr. Srečka Devjaka in predsednika ŠS MLC Ljubljana Nika Alibašića, je vsak od nas zapisal dobre želje, vsaka od ekip pa je izdelala božično drevo na način, da so z danimi rekviziti bogato okrasili enega izmed članov ekipe.

Prednovoletno Druženje 2023 4

Prednovoletno Druženje 2023 3

Prednovoletno Druženje 2023 1

Na podlagi temeljitega ogleda in predstavitve zgodbe posameznega božičnega drevesa, je komisija v sestavi akademskega osebja, izbralo za zmagovalca kar dve božični drevesi – MLC-jevo drevce, ki ga je predstavljal Tadej in čudovito Gajelko. Študentje so pripravili res lepa, unikatna in domiselna drevesa in se pri tem zabavali ter s svojo kreativnostjo popestrili naš večer. Nadaljevali smo z prijetnim druženjem in nazdravili za srečno in uspešno v letu 2024.

Na MLC Ljubljana smo v četrtek, 30.11.2023 izvedli volitve kandidatk in kandidatov za Študentski svet MLC Ljubljana za aktualno študijsko leto.

Vsem študentkam in  študentom, ki so oddali svoje glasove se iskreno zahvaljujemo  in z veseljem sporočamo, da ste izbrali naslednje predstavnike Študentskega sveta MLC Ljubljana:

Nik Alibašić (VS)

Nikita Vučko (VS)

Gašper Miha Jalševac (MAG)

V začetku decembra smo na MLC Ljubljana izvedli volitve kandidatk in kandidatov za Študentski svet MLC Ljubljana za aktualno študijsko leto.

Vsem študentkam in  študentom, ki so oddali svoje glasove se iskreno zahvaljujemo  in z veseljem sporočamo, da ste izbrali naslednje predstavnike Študentskega sveta MLC Ljubljana:

Milan Jurenec (VS)

Maruša Salopek (MAG)

Viktoriia Mamrenko (VS)

 

Tokratna božična dobrodelna akcija je trajala do 22. decembra 2022, zbrana denarna sredstva pa je Študentski svet MLC Ljubljana po končanem Prednovoletnem druženju, osebno izročil ekipi Radia 1 v okviru njihove tradicionalne akcije, to je znanega dobrodelnega 28 – urnega maratona. Skupaj smo zbrali zelo veliko in sicer natančno 1.200 €.

Dobrodelna Akcija 2021 Web

Prejšnji četrtek, 25. novembra 2021 smo na MLC Ljubljana izvedli volitve kandidatk in kandidatov za Študentski svet MLC Ljubljana za aktualno študijsko leto.

Vsem študentkam in  študentom, ki so oddali svoje glasove se iskreno zahvaljujemo  in z veseljem sporočamo, da ste izbrali naslednje predstavnike Študentskega sveta MLC Ljubljana:

Saša Ristić (VS)

Lina Saje (VS)

Nina Helbel (MAG)

 

V petek, 18. junija 2021 smo se v prelepem zelenem ambientu gostišča Zajčja Dobrava zbrali na tradicionalnem pikniku MLC Ljubljana v organizaciji študentskega sveta naše fakultete. Zbrala se je številna in vesela druščina študentov visokošolskega in magistrskega programa, predavateljev in drugega strokovnega osebja. Bilo je lepo in nepozabno, čutiti pa je bilo iskreno veselje, da smo se lahko ponovno srečali, se objeli, poklepetali in se zabavali. Ob hrani in pijači ter sproščenem klepetu nismo pozabili niti na metanje podkev za veliko nagrado, to je zlato podkev MLC Ljubljana. Kolegicam Ajli Murić, Lini Saje, Saši Ciber in Elizabeti Grofelnik še enkrat čestitamo za suvereno zmago.

Na MLC Ljubljana smo ponovno in tokrat v največjem številu dokazali, da znamo stopiti skupaj in deliti dobro z ljudmi, ki še posebej v teh prazničnih dnevih potrebujejo in si zaslužijo vsaj nekaj naše pozornosti. I

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana – Vič Rudnik smo skupaj zbrali kar 430 €, ki smo jih delno porabili za nakup materialnih stvari (darili za 8 in 11-letnika – komplet Lego kock, trenirki za vsakega od njiju in preostanek, ki jim bo iz strani zgoraj navedene institucije nakazan za namensko porabo, kot npr. za nakup hrane in podobno).

Prav tako smo zbrali tudi vseh 227 novoletnih voščilnic za starostnike Doma dr. Janka Benedika v Radovljici in kolegica Eva Terseglav jih je z veseljem že dostavila. Novoletne voščilnice so bile lepe, ročno izdelane in unikatne, pa tudi vaša voščila so bila iskrena in prepričani smo, da bodo vaš trud in izvirnost ter lepe želje prepoznali tudi tisti, katerim so bile namenjene.

Glede na razmere zaradi trajajoče epidemije covid-19 smo se na MLC Ljubljana odločili, da se podaljša mandat Študentskemu svetu v sestavi: predsednik Alen Nuhanović, podpredsednik Rok Petrič in članica Eva Trseglav za obdobje enega študijskega leta oz. do izvolitve novega študentskega sveta v jeseni 2021.

Včeraj, 30. septembra 2020 se je ob 17.uri začel letošnji Dan odprtih vrat na MLC Ljubljana. Pred uradnim začetkom študijskega leta 2020/2021 smo želeli pozdraviti vse naše novo vpisane kolegice in kolege študente ter ostale zunanje obiskovalce, ki še razmišljajo o vpisu. V manjšem številu smo se zbrali v oranžni predavalnici, več pa je bilo tistih, ki so bili z nami na daljavo.

Dobrodošlico novi generaciji študentov je podal kolega Alen Nuhanović, še aktualni predsednik študentskega sveta, ki je v nekaj kratkih, pa vendarle jedrnatih besedah pozdravil vse zbrane.

Letošnja božična dobrodelna akcija je trajala do 20.12.2019. Z zbranimi denarnimi prispevki smo obdarovali tri socialno ogrožene družine v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Vič-Rudnik ter živali iz zavetišča Gmajnica.

Letošnje BRUCOVANJE na MLC Ljubljana je potekalo v petek, 29. novembra 2019 in se je tudi tokrat, zdaj že tradicionalno začelo s BOWLING-om v Areni Play & Party v ljubljanskem BTC. Dobri rezultati so bili posledica odličnega počutja in razpoloženja študentov MLC Ljubljana, vsekakor je nekaj doprinesla tudi športna sreča.

Člani novoizvoljenega Študentskega sveta so se 21.10.2019 sestali na ustanovni seji, na kateri so izmed sebe določili predsednika, podpredsednika in člana:

 • Alen Nuhanović – predsednik,

kontakt: studentski.svet@mlcljubljana.com

 • Rok Petrič – podpredsednik
 • Eva Trseglav – članica.

 

Znani so rezultati volitev v Študentski svet MLC Ljubljana.

Sestava Študentskega sveta MLC Ljubljana za študijsko leto 2019/2020, glede na število prejetih glasov:

 

1.         Alen Nuhanović – VS

2.         Eva Trseglav – VS

3.         Rok Petrič – MAG

 

V oktobru bodo med 16. in 18. na naši fakulteti potekale volitve kandidatk in kandidatov za Študentski svet MLC Ljubljana v novem študijskem letu. Rok za predlaganje kandidatov je 25.9.2019. Predvolilna kampanja se bo začela drugi teden v oktobru.

V petek, 14. junija 2019 ob 17. uri smo se zbrali v gostišču Zajčja Dobrava, kjer smo se prijetno družili ob hrani in pijači, manjkale pa niso niti športne igre. Organizirali smo tekmovanje v metanju MLC podkve, zmagovalna ekipa pa je prejela nagrado “ZLATA PODKEV.”

 

 

V soboto, 11. maja 2019 je v Ljubljani potekal Tek trojk 2019, ki so se ga udeležile ekipe (beri: trojke) naše fakultete:

 1. Najhitrejši na fakulteti (doc. dr. Aleksij Mužina, Denis Perko in Saša Šajh) so s časom 0:57:27 dosegli odlično sedmo mesto v svoji skupini.
 2. MLC Ljubljana – mešani trio (Tadej Bončina, Jerneja Vrabič, Barbara Glavina),
 3. MLC Ljubljana – tekaške magistrice (Julija Fux, Petra Plečnik in Diana Sepeta) in
 4. MLC Ljubljana – profesorica in dve piflarki

V petek, 8. marca 2019 smo se študentke in nekaj naših študentskih kolegov zbrale v kavarni Sputnik in nazdravile ob mednarodnem prazniku žena. Tudi zaplesali smo in se imeli lepo, naši kolegi pa so nam še bolj jasno in glasno potrdili, da brez žensk pač ne gre.

V okviru božične dobrodelne akcije smo na MLC Ljubljana zbirali sredstva za 3 otroke, ki smo jim preko Zveze prijateljev mladine izročili darila. Hvala vsem, ki ste sodelovali in nam pomagali polepšati praznike!

Da smo na MLC Ljubljana popestrili dogajanje v temačnem mesecu novembru, je študentski svet v petek, 16.11.2018 organiziral bowling večer z druženjem študentov visokošolskega in magistrskega programa.

Na MLC Ljubljana so od 16. – 19. oktobra potekale volitve v Študentski svet! Izvoljeni člani za študijsko leto 2018/2019 so:

 • Simon Krušec – predsednik,
 • Uma Mia Modrijan – podpredsednica
 • Samo Mušič – član.

Ob koncu študijskega leta smo v petek, 22. junija 2018 organizirali piknik. Dogodku smo želeli dodati malce tekmovalnega duha, zato se je odvilo tekmovanje v metanju MLC podkve. Zmagovalna ekipa je za nagrado prejela »Zlato podkev MLC”.

Študenti in predavatelji smo se zbrali na družabnem dogodku, kjer smo se posladkali, podružili in pripadnicam nežnejšega spola podarili drobno pozornost.

Dekan fakultete prof. dr. Srečko Devjak, je v sodelovanju s Študentskim svetom povabil študente, predavatelje, sodelavce ter diplomante MLC Ljubljana na po-novoletno druženje, ki je v sproščenem vzdušju potekalo v ponedeljek, 8. januarja 2018 ob 19.30 uri.

Študentski svet MLC Ljubljana je organiziral dobrodelno akcijo “MLCjevci delamo dobro!”.

Na MLC Ljubljana smo v sodelovanju z zaposlenimi Socialno varstvenega programa Kažun Piran (CSD Piran), zbirali oblačila in higienske pripomočke za Piranske brezdomce. Darovane predmete smo zapakirali v darila in jih skupaj z Božičkom odpeljali v Piran. Oskrbovanci KAŽUNA so nas pogostili z dobrotami, ki so jih sami pripravili, Božiček pa jih je razveselil z darili.

Novo izvoljeni Študentski svet MLC Ljubljana je v petek, 24. novembra 2017 organiziral prvo brucovanje študentov MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana.

Študenti in nekateri predavatelji so se zbrali v Klubu 300 ter se razporedili v skupine, ki so medsebojno tekmovale v bowlingu. Navdušeni organizatorji so poskrbeli tako za druženje, animacijo kot tudi za prigrizke in tekoče spodbude, za zaključek pa niso manjkale niti medalje za vse tekmovalce prvih treh skupin.

Brucovanje 2

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis