Kontakt in vpis
Zapri

Kontakt in vpis

 • E: INFO@MLCLJUBLJANA.COM
 • M: 040 931 231 ALI 040 937 931
 • TEL: +386 (0)59 047 920

Kontaktirajte nas


  Visokošolski programMagistrski programDodatno izobraževanje

  *obvezna polja

  Študij v Ljubljani

  Mesto Ljubljana je prestolnica Slovenije, ki je zaradi svoje središčne in prometne lege gospodarsko, kulturno, izobraževalno, zdravstveno in upravno središče države.

  Arhitekturno podobo mesta je v prvi polovici 20. stoletja oblikoval svetovno znani arhitekt Jože Plečnik, katere podobo so dopolnili njegovi učenci modernejše arhitekture.

  Ljubljana se uvršča med zelo priljubljene turistične destinacije, ki obiskovalcem ponuja raznovrstna kulturna, doživljajska in kulinarična doživetja.

  Je največje univerzitetno mesto v Sloveniji z več kot 40.000 študenti, kar daje mestu poseben pridih mladosti in živahnosti.

  Ljubljana

  Mesto mladih

  Zelena destinacija

  Prestolnica doživetij

  LEGA

  Mesto s površino 275 km² leži v Ljubljanski kotlini, v osrednjem delu Slovenije. Lega na križišču pomembnih prometnic je močno vplivala na njen razvoj. Ljubljana leži približno 140 km zahodno od Zagreba, 250 km vzhodno od Benetk, 350 km jugozahodno od Dunaja ter 400 km jugozahodno od Budimpešte.

  MLC fakulteta Ljubljana

  STATISTIČNI PODATKI

  10000+

  prireditev letno

  40000+

  študentov

  14990ha+

  zelenih površin

  36+

  izobraževalnih ustanov za študente

  Kratka zgodovina

  Legenda pravi, da je v davnini grški junak Jazon z Argonavti kolhijskemu kralju Aitesu ukradel zlato runo. Na begu so našli veliko jezero in ob njem barje, kjer so naleteli na strašno močvirsko pošast. Jazon se je z njo boril in jo ubil. To naj bi bil ljubljanski zmaj, ki še danes domuje na ljubljanskem mestnem grbu na vrhu grajskega stolpa.

  Prvi prebivalci na območju Ljubljanskega barja so bili mostiščarji, ki so tam živeli okrog leta 2000 pred našim štetjem, v lesenih naselbinah, postavljenih na kole, zabite v dno močvirja ali jezera. Na začetku n. š. so področje današnje Ljubljane naselili Rimljani. Postavili so vojaški tabor in ga poimenovali Emona. Središče Emone je bil forum, obdan z visokim obzidjem. Ljubljana je mestni status pridobila leta 1220. Od 14. stoletja dalje je sledila skoraj 600-letna vladavina Habsburške rodovine. Leta 1941 je Ljubljano zasedel italijanski in jeseni 1943 nemški okupator. Italijani so Ljubljano obdali s 30 km dolgo bodečo žico in bunkerji (današnja Pot spominov in tovarištva). Ljubljana je z letom 1945 postala jugoslovansko mesto, leta 1991 z osamosvojitvijo Slovenije pa njena prestolnica.

  Fotografije Ljubljane

  Vir fotografij: Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana