Študij v Ljubljani - MLC

Študij v Ljubljani

Mesto Ljubljana je prestolnica Slovenije, ki je zaradi svoje središčne in prometne lege gospodarsko, kulturno, izobraževalno, zdravstveno in upravno središče države.

Arhitekturno podobo mesta je v prvi polovici 20. stoletja oblikoval svetovno znani arhitekt Jože Plečnik, katere podobo so dopolnili njegovi učenci modernejše arhitekture.

Ljubljana se uvršča med zelo priljubljene turistične destinacije, ki obiskovalcem ponuja raznovrstna kulturna, doživljajska in kulinarična doživetja.

Je največje univerzitetno mesto v Sloveniji z več kot 40.000 študenti, kar daje mestu poseben pridih mladosti in živahnosti.

Ljubljana

Mesto mladih

Zelena destinacija

Prestolnica doživetij

Lega

 
Mesto s površino 275 km² leži v Ljubljanski kotlini, v osrednjem delu Slovenije. Lega na križišču pomembnih prometnic je močno vplivala na njen razvoj. Ljubljana leži približno 140 km zahodno od Zagreba, 250 km vzhodno od Benetk, 350 km jugozahodno od Dunaja ter 400 km jugozahodno od Budimpešte.
MLC fakulteta Ljubljana

Statistični podatki

 

10000+

prireditev letno

40000+

študentov

14990ha+

zelenih površin

36+

izobraževalnih ustanov za študente

Kratka zgodovina

Legenda pravi, da je v davnini grški junak Jazon z Argonavti kolhijskemu kralju Aitesu ukradel zlato runo. Na begu so našli veliko jezero in ob njem barje, kjer so naleteli na strašno močvirsko pošast. Jazon se je z njo boril in jo ubil. To naj bi bil ljubljanski zmaj, ki še danes domuje na ljubljanskem mestnem grbu na vrhu grajskega stolpa.

Prvi prebivalci na območju Ljubljanskega barja so bili mostiščarji, ki so tam živeli okrog leta 2000 pred našim štetjem, v lesenih naselbinah, postavljenih na kole, zabite v dno močvirja ali jezera. Na začetku n. š. so področje današnje Ljubljane naselili Rimljani. Postavili so vojaški tabor in ga poimenovali Emona. Središče Emone je bil forum, obdan z visokim obzidjem. Ljubljana je mestni status pridobila leta 1220. Od 14. stoletja dalje je sledila skoraj 600-letna vladavina Habsburške rodovine. Leta 1941 je Ljubljano zasedel italijanski in jeseni 1943 nemški okupator. Italijani so Ljubljano obdali s 30 km dolgo bodečo žico in bunkerji (današnja Pot spominov in tovarištva). Ljubljana je z letom 1945 postala jugoslovansko mesto, leta 1991 z osamosvojitvijo Slovenije pa njena prestolnica.

Fotografije Ljubljane

Vir fotografij: Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis