Tudi letos z MLC Ljubljana na septembrsko ekskurzijo v Celovec - MLC

Tudi letos z MLC Ljubljana na septembrsko ekskurzijo v Celovec

V četrtek, 15. septembra 2022 smo se s skupino študentov kot vsako leto ob istem času odpravili na ekskurzijo v Celovec. Tudi tokrat smo celodnevni dogodek pripravili v sodelovanju s partnersko Slovensko gospodarsko zvezo, ki si prizadeva za sodelovanje med izobraževalnimi in gospodarskimi organizacijami v Avstriji in Sloveniji.

Najprej smo se ustavili v podjetju Woody GmbH v Mlinčah, kjer nas je toplo sprejel naslednik podjetja z dolgoletno družinsko tradicijo Sandro Piroutz. Letos so praznovali že 100. letnico obstoja, ukvarjajo pa se – ne boste verjeli – z izdelavo vrhunskih lesenih čevljev, ki jih že ponujajo na številnih tujih trgih, odpirajo pa si tudi vrata v ZDA. Ogledali smo si posamezne korake v proizvodnji od obdelave deske naprej, prisluhnili pa tudi številnim poslovnim nasvetom, ki so jim pomagali pri razvoju, rasti in idejah v podjetju.

Pot smo nadaljevali v Bistrico v Rožu, kjer sta nas pričakala nasmejana in gostoljubna Marija in Robert Hedenik – lastnika podjetja Hedenik Spenglerei u. Dachdeckungs GmbH. Že od leta 1984 se ukvarjajo predvsem s krovstvom in kleparstvom, sicer pa montirajo tudi fasade in fotovoltaične naprave. Prisluhnili smo zgodovini in širjenju njihove dejavnosti ter izzivom, s katerimi se srečujejo v današnjem času. Na koncu se je razvila zanimiva debata o pomenu dobrega kadra – kje ga dobiti, kako ga motivirati in znati zadržati.

Hedenik 2

Po kosilu v Gostilni Ogris »Miklavž«, kjer se odlično podpremo vsako leto, pa smo obiskali še Jesenski sejem v Celovcu, na katerem se je letos predstavljalo 400 razstavljavcev  iz enajstih držav.

Zahvaljujemo se Slovenski gospodarski zvezi in g.. mag. Andreju Hrenu za ponovno sodelovanje in odlično organizacijo, študentom pa želimo uspešno pripravo poročil in upamo, da smo tudi tokrat poskrbeli za dober program.


Woody

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis