Uporaba umetne inteligence v programu SAP - MLC

Uporaba umetne inteligence v programu SAP

Umetna inteligenca je simulacija človeških inteligenčnih procesov s strani strojev, še posebej računalniških sistemov. Specifične aplikacije umetne inteligence vključujejo ekspertne sisteme, obdelavo naravnega jezika, prepoznavanje govora in računalniški vid. Na splošno sistemi umetne inteligence delujejo tako, da zaužijejo velike količine označenih podatkov za usposabljanje, analizirajo te podatke za korelacije in vzorce, nato pa uporabijo te vzorce za napovedovanje prihodnjih stanj. Ti sistemi se zanašajo na kompleksne algoritme in velike količine podatkov za “učenje” iz izkušenj, podobno kot se ljudje učimo iz preteklih interakcij.

Nekatera področja umetne inteligence pa so že sedaj uspešno implementirana tudi v program SAP. SAP pomaga podjetjem, da se razvijejo v inteligentna podjetja s funkcijami umetne inteligence, kot so strojno učenje, avtomatizacija, napovedna analitika in obdelava naravnega jezika.

Program SAP, pa z uspešno integracijo in uporabo umetne inteligence dosega naslednje ključne prednosti:

Izboljšana analiza podatkov

Napredni algoritmi umetne inteligence v programu SAP hitro analizirajo obsežne podatkovne zbirke, odkrivajo subtilne vzorce, trende in vpoglede, ki bi jih bilo ročno v razumnem času težko odkriti. SAP te napredne zmogljivosti umetne inteligence integrira v praktične aplikacije, kot so finančno načrtovanje, napovedovanje prodaje, optimizacija zalog in dobavne verige, prediktivno vzdrževanje opreme, itn.

Avtomatizacija in izboljšanje poslovnih procesov

Umetna inteligenca omogoča tehnologiji avtomatizacije robotskih procesov, da avtonomno replicira človeška dejanja prek programskih botov. Boti, ustvarjeni z SAP Intelligent Robotic Process Automation, lahko učinkovito opravljajo ponavljajoče se naloge, kot so vnos podatkov, generiranje poročil in administrativno delo, s čimer osvobodijo človeško osebje za bolj vplivno delo, kot so strateška analiza, ustvarjalno reševanje problemov in gradnja odnosov s strankami.

Da bi optimizirali poslovne procese po celotnem podjetju, SAP vključuje inteligentne algoritme in zmožnosti avtomatizacije preko rešitev, kot je SAP S/4HANA. Umetna inteligenca preobraža načrtovanje proizvodnje, tokove dobavne verige, logistiko, napovedovanje, simulacije in še več, s tem da v ključne poslovne funkcije vnaša podatke iz realnega sveta, strojno učenje in neprekinjeno prilagajanje. To povečuje učinkovitost, natančnost, agilnost in uspešnost med oddelki.

Prediktivna analitika

Umetna inteligenca se odlikuje v napovedovanju prihodnjih trendov, vedenj in rezultatov z visoko natančnostjo na podlagi obsežnih zgodovinskih podatkov. SAP Analytics Cloud izkorišča prediktivne moči umetne inteligence v različnih rešitvah za stranke čez industrije. Na primer, proizvajalci lahko predvidijo in obravnavajo povečanje povpraševanja ali morebitne okvare opreme z uporabo umetne inteligence za prediktivno vzdrževanje, trgovci na drobno lahko ostanejo korak pred nastajajočimi spremembami v preferencah in povpraševanju strank po regijah, kadrovski oddelki pa lahko bolje napovedujejo potrebe po zaposlovanju in zahtevane kompetence prek prediktivne analitike delovne sile.

Inteligentno iskanje

Učinkovito iskanje ključnih informacij je vitalnega pomena za delovanje in konkurenčnost katerega koli podjetja. SAP vključuje inteligentne algoritme iskanja, ki jih poganja umetna inteligenca, v svoje rešitve, kar prinaša hitre, relevantne rezultate na poizvedbe zaposlenih brez zanašanja na zastarele pristope iskanja po ključnih besedah. Umetna inteligenca razume naravni jezik in namen uporabnika, kar omogoča natančne, personalizirane rezultate v nekaj sekundah.

Virtualni asistent

Tako imenovani chatoboti, ki uporabljajo obdelavo naravnega jezika, so popolnoma spremenili področje storitev za stranke, saj omogočajo 24/7 avtomatizirano podporo. SAP vam lahko pomaga razviti virtualne asistente s podobnimi zmožnostmi prek SAP Conversational AI, da učinkovito obvladujejo rutinska vprašanja tako zaposlenih kot strank po dostopnih cenah. Chatboti lahko takoj rešijo pogosta ponavljajoča se vprašanja na področjih prodaje, kadrov, IT in različnih drugih področjih, kar odpravlja potrebo po vključevanju dragocenih človeških agentov.

V dobi digitalne transformacije umetna inteligenca postaja temeljni steber za inovacije znotraj podjetij po vsem svetu. Integracija umetne inteligence v SAP omogoča organizacijam, da preoblikujejo svoje poslovne procese, izboljšajo učinkovitost in povečajo konkurenčnost na trgu. Z vključevanjem naprednih analitičnih orodij, avtomatizacije in prediktivne analitike SAP podjetjem ne le pomaga pri optimizaciji njihovih operacij, ampak jih tudi opremlja z orodji za boljše razumevanje tržnih trendov in potreb svojih strank.

 

Kaj pa vi menite:

Kakšne so lahko dolgoročne koristi avtomatizacije ponavljajočih se nalog z uporabo AI v SAP sistemu?

Kakšne inovacije v umetni inteligenci lahko pričakujemo v naslednjem desetletju znotraj SAP?

Kakšne strategije bi SAP moral razviti za obravnavo prihajajočih etičnih izzivov, povezanih z umetno inteligenco, kot so na primer zasebnost, varnost ali pristranskost?

 

Viri in literatura:
  • Nicole Laskowski in Linda Tucci (2024). What is artificial intelligence (AI)? Everything you need to know. Dostopno na https://www.techtarget.com/searchenterpriseai/definition/AI-Artificial-Intelligence.
  • Carla Adams. 8 Ways AI Is Changing SAP. Dostopno na https://blog.sap-press.com/8-ways-ai-is-changing-sap.
  • Nicole Laskowski in Linda Tucci (2024). What is artificial intelligence (AI)? Everything you need to know. Dostopno na https://www.techtarget.com/searchenterpriseai/definition/AI-Artificial-Intelligence.
  • Carla Adams. 8 Ways AI Is Changing SAP. Dostopno na https://blog.sap-press.com/8-ways-ai-is-changing-sap.

 


Standard Quality Control Concept M

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana uporablja za informiranje o SPODAJ OZNAČENIH VSEBINAH, KI ME ZANIMAJO, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. Tukaj preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.

Kontakt in vpis